noć za pamćenje / Dosta promjena na draftu: Lakersi iznenadili odabirom, Hezonja ispisao povijest

Image
Foto: AP Images

Peti izbor prve runde bio je hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone 20-godišnji Mario Hezonja, kojeg je uzeo Orlando Magic

26.6.2015.
12:07
AP Images
VOYO logo

Prvi izbor ovogodišnjeg NBA drafta očekivano je bio 19-godišnji krilni centar Karl-Anthony Towns (211 cm) sa sveučilišta Kentucky, kojeg je su uzeli Minnesota Timberwolvesi.

U protekloj NCAA sezoni Towns je imao prosjek od 10,3 koševa, 6,7 skokova i 2,3 blokade po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Lakersi su birali drugi i očekivalo se da će se odlučiti za centra Dukea Jahlila Okafora, ali Lakersi su izabrali braniča Ohio Statea D'Angela Russella (19) za kojeg vjeruju da je budući All-Star igrač.

Tako je Philadelphia dobila 19-godišnjeg centra Jahlila Okafora (211 cm) i on bi trebao trebao poboljšati obranu Sixersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicksi, koji su birali četvrti, također su iznenadili, odlučivši se za Latvijca Kristapsa Porzingisa (19). Riječ je o 212 cm visokom centru španjolske Seville.

Peti izbor prve runde bio je hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone 20-godišnji Mario Hezonja, kojeg je uzeo Orlando Magic. Hezonja je tako postao najbolje plasirani Hrvat na draftu, te je nadmašio reprezentativnog suigrača Darija Šarića, kojeg je Orlando na prošlogodišnjem draftu izabrao kao 12. u prvom krugu, a potom ga poslao u Philadelphiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem draftu čak četiri igrača Kentuckyja izabrana su u prvoj rundi, čime su se izjednačili sa North Carolinom, kojoj se to dogodilo na draftu 2005. godine.

Također, tek treći puta u povijesti dva igrača koja nisu igrala u NCAA-u izabrana su među prvih pet (Porzingis i Hezonja). Treba reći i da je centar beogradskog Partizana Nikola Milutinov izabran kao 26. od San Antonio Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo