TALIJAN U ŽIVOTNOJ FORMI / Dodig pošteno namučio Seppija

Image
Foto: PIXSELL

I nakon četvrtog međusobnog sraza Dodig ne zna za pobjedu protiv Seppija, ali je u Torinu pošteno namučio Talijana, 18. igrača svijeta koji je u životnoj formi i koji je nedavno igrao osminu finala Australian Opena, svladavši pritom i Marina Čilića.

1.2.2013.
22:06
PIXSELL
VOYO logo

Nakon prvoga dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između tenisača Italije i Hrvatske u Torinu rezultat je izjednačen na 1:1.U drugom meču dana prvi talijanski "reket" Andreas Seppi slavio je protiv Ivana Dodiga s 6:2, 6:7 (2), 6:4, 6:4 nakon tri sata igre.

I nakon četvrtog međusobnog sraza Dodig ne zna za pobjedu protiv Seppija, ali je u Torinu pošteno namučio Talijana, 18. igrača svijeta koji je u životnoj formi i koji je nedavno igrao osminu finala Australian Opena, svladavši pritom i Marina Čilića. Dodig nije dobro ušao u meč, Seppi je s dva "breaka" za 1:0 i 4:1 lako dobio prvi set za 35 minuta igre, ali je zato u drugom setu Međugorac pokazao što sve zna. Dodig je u drugom setu vodio s 4:1, Seppi je vratio na 4:4, da bi u "tie-breaku" drugi hrvatski "reket" poveo s 4:1 i izjednačio na 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set je ponudio odluku, oba tenisača su čvrsto držali svoj servis sve do 10. gema, kada je Talijan iskoristio trenutak neopreznosti našeg igrača i jedinim "breakom" u tom setu zaslužio vodstvo od 2:1.

U zadnjem setu Dodig je odgovarao na sve napade Seppija, do osmog gema, kada je izgubio početni udarac za 3:5. Seppi je servirao za meč, Dodig se nije predao, vratio je "break", no odmah u sljedećem gemu Seppi ponovno preko Dodigova servisa dolazi do konačne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dvoboju dana Marin Čilić je slavio protiv Paola Lorenzija s 6:1, 6:7 (6), 4:6, 6:3, 6:2.

Za subotnji dvoboj parova prijavljeni su Simone Bolelli i Paolo Lorenzi protiv Nikole Mektića i Mate Pavića, ali izbornici izbornici Željko Krajan i Corrado Barazzutt imaju pravo promijeniti nominaciju do sat vremena prije početka meča. U međusobnim susretima Hrvatska protiv Italije u Davis Cupu vodi 2:0 - prvi put uspješnija je bila 2001. na zemlji u Rimu, a potom je, također rezultatom 3-2, slavila u Dubrovniku 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik ovog dvoboja u 2. kolu ide na boljega iz meča Kanada - Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo