Đoković pocepao Mareja kao majicu!

Od danas najbolji teniser sveta drži dva rekorda na Australijan openu

27.1.2013.
13:25
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Otvorenom prvenstu Australije, pošto je u finalu nadigrao Britanca Endija Mareja rezultatom 3:1 (6:7, 7:6, 6:3, 6:2).

Posle izgubljenog prvog seta u taj-brejku, srpski teniser se na isti način vratio u meč, a zatim u preostala dva seta potpuno razoružao Britanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je ovom pobedom postao trostruki uzastopni šampion Melburna i prvi igrač kome je to pošlo za rukom u Open eri.

Takođe, Novak je četvrti put u karijeri trijumfovao u Melburnu, čime se izjednačio sa Amerikancem Andreom Agasijem i Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi i treći teniser sveta sastali su se po 18. put u profesionalnoj karijeri. Nakon trijumfa u današnjem finalu Đoković se na najboji način revanširao Mareju za poraz u finalu prošlogodišnjeg US Opena i sada ima 11 pobeda.

Uvodni set pripao je Britancu posle taj-brejka i 68 minuta igre. Rivali su bili sigurni na servisima, iako je Đoković prvi mogao do brejka, ali je u šestom i osmom gemu prokockao čak pet prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku meča obojica rivala su nastavila da igraju u visokom ritmu, mada je srpski teniser imao vise problema da sačuva servis. S druge strane, Marej je bio nepogrešiv, pošto je osvojio 22 od 23 poena kada je ubacio prvi servis. Na kraju odluka u pobedniku seta ponovo je pala u taj-brejku koji je ovog puta pripao Đokoviću (7:3).

Branilac titule je nakon izjednačenja zaigrao još bolje, preuzeo inicijativu na terenu i konačno stigao do brejka prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je osmi gem kada je Marej popustio i prepustio servis najboljem teniseru sveta koji je rutinski sačuvao prednost za konačnih 6:3.

Preokret Đokovića kao da je srušio sve nade Britanca da može do trofeja. Prvi reket sveta je dominirao u četvrtom setu i sa dva brejka je dotukao nemoćnog protvinika za treću uzastopnu titulu u Melburnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike