Urodilo plodom / Đoković iskritizirao svjetske medije zbog poplava

Image
Foto: Twitter

Drugi reket svijeta je kritizirao svjetske medije jer 'ne pokrivaju poplave u Srbiji u dovoljnoj mjeri' te rekao kako je samo htio podići svijest o onome što se događa u njegovoj zemlji.

19.5.2014.
15:00
Twitter
VOYO logo

Najbolji srpski tenisač, Novak Đoković, dao je intervju za britanski BBC u kojem je pričao o situaciji u Srbiji koja se bori s katastrofalnim poplavama.

U nedjelju je tenisač po treći put u karijeri trijumfirao na Mastersu u Rimu, a tijekom turnira je više puta apelirao svjetsku javnost da pomogne Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi reket svijeta je kritizirao svjetske medije jer "ne pokrivaju poplave u Srbiji u dovoljnoj mjeri".
Posebno je prozvao BBC i CNN pa su Britanci odmah reagirali te ga pozvali kako bi sa svijetom podijelio svoju priču.

"Iako sam bio na turniru pokušavao sam podići svijest o onome što se događa u mojoj zemlji. Mislio sam da u međunarodnim medijma nije bilo dovoljno priče o tome što se događa u Srbiji", istaknuo je Nole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja zemlja se suočava s najgorim poplavama u posljednjih 130 godina. Ljudi pate, gube kuće. Najteže je u predgrađu Beograda, Obrenovcu. Mnogo je žrtava, ali se još uvijek se ne zna točan broj jer je sve i dalje pod vodom.  Bila je ovo veoma emotivna nedjelja za mene. Bio sam veoma sretan zbog uspjeha na turniru u Rimu, ali sam mislima bio sa svojim najmilijima i narodom u Srbiji", dodao je Đoković.

"Nisam upirao prstom u nekoga, niti sam želio napadati svjetske medije. Samo sam želio iskoristiti svoj status i pomoći svojoj zemlji u teškoj situaciji. Pokušao sam privući pažnju medija na ono što se događa u Srbiji", naglasio je tenisač istaknuvši kako će Srbiji tek biti potrebna pomoć jer tek slijedi proces obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se voda povuče i kada se situacija smiri, čeka nas dug proces oporavka, koji može trajati nekoliko mjeseci, a možda i nekoliko godina. Dužina tog procesa ovisi o pomoći iz inozemstva. Zato su pojednini  srpski sportaši, baš kao i ja, pokušali podići međunarodnu svijest", zaključio je Đoković za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike