RASIZAM U NIZOZEMSKOJ / Dirljiv intervju igrača kojemu je hukao cijeli stadion

Image
Foto: YouTube

Novi skandal potresa nizozemski nogomet. Utakmica četvrtfinala Kupa između Den Boscha i AZ Alkmaara prekinuta je u 54. minuti zbog rasističkih izgreda usmjerenih prema gostujućem nogometašu Jozyju Altidoreu.

30.1.2013.
8:59
YouTube
VOYO logo

Reprezentativac SAD-a JozyAltidore igra u odličnoj formi, postigao je već 20 golova ove sezone, a na listu strijelaca se upisao i u utorak. Njegov pogodak iz penala još je više naljutio navijače domaćeg sastava, a kada je rasističko silovanje postalo neizdrživo, sudac susreta prekinuo je susret i poslao momčadi u svlačionicu. Dvoboj se uskoro nastavio, a AZ je razbio Den Bosch sa 5:0.

Zanimljivo, jedan od onih koji je najžešće lobirao kod suca da nastavi susret bio je upravo Altidore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam obvezu kao profesionalac, prema klubu i svojoj obitelji, ne reagirati na ovakve uvrede. Važno mi je uzdići se iznad toga i pokazati da sam jači od vrijeđanja na rasnoj osnovi. Bili smo u dobrom ritmu i to je razlog zašto nisam htio da se utakmica prekine", rekao je nakon susreta Amerikanac.

Nije osudio huligane zbog uvreda, već je izrazio nadu da će revidirati svoje stavove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaravajuće je da se takve stvari događaju u ovo vrijeme. Ali, možemo se tek nadati da se će ti ljudi popraviti. Možemo se moliti za njih", pomirljivo je izjavio Altidore.

Na opasku kako je dosta smiren s obzirom na situaciju, napadač je odgovorio u skladu s dotadašnjim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što da napravim? Neću se tući protiv njih. Jasno je da imaju problema i potrebna im je pomoć. Rasizam je još uvijek problem modernog društva. No važno je obrazovati se, upozoravati generacije koje dolaze na taj problem. I biti jači od njega", poručio je za kraj Altidore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo