OSIGURALI EUROPSKU JESEN / Dinamo na korak do Lige prvaka!

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je prolazom u zadnju rundu kvalifikacija osigurao još najmanje osam europskih utakmica.

8.8.2012.
22:19
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u posljednju rundu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu trećeg pretkola na stadionu Maksimir pred 15.000 gledatelja pobijedili Šerif 4:0 i tako potvrdili pobjedu od 1:0 iz prve utakmice. Golove za Modre zabili su Domagoj Vida (16), FatosBeqiraj (34), DujeČop (78) i LuisIbanez (88).

Hrvatski i moldavski prvak su u ovaj fazi natjecanja igrali i prije dvije godine. Obje utakmice su završile 1:1, a Šerif je prošao dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prolazom u zadnju rundu kvalifikacija osigurao još najmanje osam europskih utakmica. Dvije u posljednjem pretkolu Lige prvaka u kojem će biti nositelj, a potom, zavisno od rezultata kvalifikacija, još najmanje šest utakmica u skupini Lige prvaka ili skupini Europske lige.

Ždrijeb za play-off je u petak 10. kolovoza, a Dinamo će biti među nositeljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je nastupio bez ozlijeđenih Matea Kovačića, Ivana Krstanovića i Adriana Calella, te suspendiranih 'noćnih ptica' Sammira i Nikole Pokrivača, Dinamo je bez suviše stresa odradio uzvratni dvoboj protiv Šerifa. Modri su poveli u 16. minuti kada je Domagoj Vida iskoristio veliku pogrešku gostujućeg vratara Stojanova kojem je ispala lopta iz ruke nakon slobodnog udarca kojeg je uputio Fatos Beqiraj. Napadač Dinama je u 30. minuti iz kosa izbio sam pred suprnički gol, no Stojanov je obranio. Ipak, četiri minute kasnije Alispahić je ponovno gurnuo Beqiraja u mat priliku koju je ovoga puta iskoristio. Jedinu pravu priliku gosti su imali u završnici prvog dijela, no Stojanović je bio neprecizan. Na otvaranju drugoj dijela domaćin je mogao doći i do osjetnije prednosti, no Beqiraj i Badelj su loše reagirali. Dvanaest minuta prije kraja susreta Dinamo je bolju igru okrunio i trećim golom, a strijelac je bio Duje Čop, dok je dvije minute prije kraja susreta Ibanez potopio goste četvrtim golom.

Nažalost, i ovoga puta dio navijača je bacanjem baklji izazvao probleme, pa je u 75. minuti sudac Trattou čak zaprijetio prekidom utakmice. Intervenirala je i specijalna policija koja je ušla na istočnu tribinu nakon čega se situacija smirila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo