TRAGEDIJA U MAKSIMIRU / Dinamo dobio još jednu europsku pljusku!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su natjecanje u B skupini Europske lige porazom na stadionu Maksimir od ukrajinskog Černomoreca 1-2 i tako već na samom početku natjecanja pokvario izglede za plasman u 'europsko proljeće'.

19.9.2013.
20:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Dinamo će svoju 'euro-sreću' tražiti u Europskoj ligi, međutim, nakon domaćeg poraza od Černomoreca teško je vjerovati kako će 'modri' 'prezimiti u Europi što čekaju od davne 1970. godine.

Prvu priliku na utakmici imao je Dinamo u šestoj minuti, no dobar udarac Brozovića otišao je pokraj gola. Osam minuta kasnije dobru akciju Sammira i Fernadesa upropastio je Čop. U 25. minuti još jednom je zaprijetio Brozović, no bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak prvog dijela bio je siromašan događajima i na terenu se nije događalo praktički ništa. Sve do 43. minute kada je Pinto ukrao loptu braniču Černomoreca i proigrao Fernandesa. Čilenacu je vratar prvi put obranio udarac, no iz drugog pokušaja Fernandes je bio precizan i zatresao je ukrajinsku mrežu.

U nastavku susreta Ukrajinci su zaigrali daleko agresivnije i ofanzivnije i u 50. minuti imali su prvu priliku na utakmici. Riera je opasno pucao s ruba kaznenog prostora, no Zelenika je odlično obranio. Dvije minute kasnije DjaDjedje je nakon ubačaja iz kornera udarcem glavom uzdrmao vratnicu. U 60. minuti zaprijetio je i Prijomov, no pucao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak gostiju rezultirao je izjednačenjem u 62. minuti. Riera je ubacio, a Antonov je udarcem glave iz blizine svladao Zeleniku. Ukrajinci su i nakon izjednačenje nastavili pritisakti 'modre' i u 64. minuti Dja Djede je doveo Černomorec u vodstvo.

Fernandes je u 66. minuti mogao izjednačiti, no loše je pucao. U završnici susreta BrankoIvanković je uveo u igru Beqiraja, Husejinovića i Halilovića, no više nije bilo promjene rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Ludogorec je u Nizozemskoj pobijedio PSV Eindhoven 2-0, a strijelci su bili Bezjak (61) i Misidjan (75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo