očekivana pobjeda / Dinamo 'bombardirao' Zagreb s četiri gola, Boban zabio četvrti najbrži gol u povijesti HNL-a

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dvoboj prve i posljednje momčadi HNL-a okončan je očekivanom pobjedom Dinama, iako je Zagreb poveo već u prvoj minuti susreta

16.10.2015.
22:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu 13. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Zagreba s 4-1 (2-1). 

Dvoboj prve i posljednje momčadi HNL-a okončan je očekivanom pobjedom Dinama, iako je Zagreb poveo već u prvoj minuti susreta. 

Naime, već u 17. sekundi dvoboja Gabriel Boban je izbjegao zaleđe i zabio najbrži pogodak ove sezone u HNL-u, te četvrti najbrži u povijesti lige. No, vodstvo Zagreba je trajalo deset minuta, u 11. minuti  na ubačaj Machada pogodio Junior Fernandes, a Čileanac je u 35. minuti  postigao i svoj drugi zgoidtak, opet na ubačaj Machada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalac Machado je bio asistent i kod trećeg gola Armina Hodžića u 56. minuti,a u 69. minuti na konačnih 4-1 je povećao Angelo Henriquez

Dinamo je na ljestvici povećao vodstvo i sada ima 27 bodova, četiri više od Hajduka i pet od Rijeke, dok je Zagreb zadnji sa samo 4 osvojena boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Strahonja iz Zaprešića. 

Strijelci: 0-1 G. Boban (1), 1-1 Fernandes (11), 2-1 Fernandes (35), 3-1 Hodžić (56), 4-1 Henriquez (69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban postigao četvrti najbrži gol

Napadač Zagreba Gabrijel Boban postigao je u susretu protiv Dinama četvrti najbrži pogodak u povijesti Prve HNL.

Boban je mrežu Eduarda zatresao nakon svega 17 sekundi. Napadač Zagreba je utrčao iza obrane 'modrih', zaobišao Eduarda i poslao loptu u mrežu. Dinamo je u nastavku susreta zabio četiri gola i ostvario uvjerljivu 4-1 pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrži pogodak u hrvatskom prvenstvu postigao je Edin Šaranović koji je 2004. za Kamen Ingrad poentirao protiv Intera u desetoj sekundi utakmice. Na drugom mjestu je Mato Jajalo koji je u dresu Slaven Belupa 2007. bio precizan protiv Zagreba za 12 sekundi. Brži od Bobana bio je i napadač Hajduka Jean Kouassi koji je u kolovozu 2014. u Kranjčevićevoj zatresao mrežu Lokomotive za samo 15 sekundi.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo