MALI ZELENI NA TRIBINAMA / Diego Maradona 'ludovao' u trijumfu Napolija

Image
Foto: AP Images

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Argentinac Diego Maradona burno je proslavio plasman svog bivšeg kluba Napolija u finale talijanskog Kupa.

13.2.2014.
10:27
AP Images
VOYO logo

Napoli, čiji je dres Diego Maradona nosio od 1984. do 1991. godine, u uzvratnom je dvoboju polufinala deklasirao Romu 3:0 i tako nadoknadio pogodak zaostatka iz prve utakmice u Rimu u kojoj je izgubio 2:3.

Strijelci za Napoli bili su Jose Callejon (33), Gonzalo Higuain (48) i Jorginho (51). Roma je posljednjih 11 minuta igrala s igračem manje nakon što je isključen Kevin Strootman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Radošević nije nastupio za Napoli, baš kao niti Tin Jedvaj za Romu.

'Mali zeleni', kako je glasio Maradonin nadimak iz igračkih dana, utakmicu je pratio na tribinama stadiona San Paolo u društvu vlasnika kluba Aurelia De Laurentiisa.

Maradona je skakao na svaku priliku domaćina, a najveće oduševljenje je pokazao kada je njegov sunarodnjak Higuain u 48. minuti povisio na 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih da me navijači u Napulju vole kao kralja Maradonu. Dolazak Maradone na utakmicu za cijelu momčad, a posebno za mene, bio je dodatan motiv i inspiracija", kazao je Higuain koji je u Napulj stigao ovoga ljeta iz Real Madrida za 38 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je prije utakmice pozvao 'ultrase' da nose igrače do pobjede, ali i da prestanu kritizirati mladog napadača Lorenza Insignea.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images


"Žao mi je što su ga navijači uzeli na zub. Taj dečko je strašan, zaista ga volim. On je ulični vražićak i potrebna mu je podrška s tribina", poručio je Maradona.

Argentinska nogometna legenda je u Napoliju osvojila dva 'scudetta' (1987, 1990), talijanski Kup (1987), Kup Uefa (1989) i talijanski Superkup (1990).

Napoli će u finalu igrati protiv Fiorentine koja je svladala Udinese 2:0.

Finale 'Copa Italia' je 3. svibnja u Rimu. Napoli je do sada četiri puta slavio u kupu, posljednji put 2012. godine, dok je Fiorentina šest puta bila pobjednik kupa, zadnji put 2001.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike