odlazak borilačke legende / Desna noga - bolnica, lijeva noga - groblje! Glasujte i odaberite najveći trenutak Mirkove karijere

Konstantne ozljede i breme godina bile su preteške za Mirkova leda, u figurativnom ali i u doslovnom smislu, jer znamo kako je Cro Cop posljednjih godina najviše problema imao upravo s bolnim ledima

10.11.2015.
11:03
VOYO logo

Mirko Filipović danas je u ranim jutarnjim satima objavio kraj svoje duge i bogate karijere. 

Konstantne ozljede i breme godina bile su preteške za Mirkova leda, u figurativnom ali i u doslovnom smislu, jer znamo kako je Cro Cop posljednjih godina najviše problema imao upravo s bolnim ledima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Filipović po zanimanju je policajac, a ujedno je jedan od najvećih boraca koji je obilježio K1, Pride i UFC organizacije.

Tijekom svoje bogate karijere Filipović je osvojio veliki naslov Pride organizacije pod imenom Pride Final Conflict Absolute, gdje je u polufinalnom susretu jednim spektakularnim nokautom pobijedio Wanderleija Silvu, a u finalnom susretu Josha Barnetta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi svoj veliki naslov osvojio je u zagrebačkoj Areni, koja je 2013. godine ugostila K1 Grand prix. U svojoj 39. godini Mirko je velikim radom okrunio svoju karijeru pred 15.000 navijača u rodnoj zemlji.

"Ni u najboljim danima u Japanu nisam imao takvu podršku. Ostvario sam dječački san, došao sam kao otpisan, a odlazim iz ringa kao pobjednik, sretan i ponosan. Ovo je kruna moje karijere", prokomentirao je tada presretni Mirko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Mirko je ostvario i dva velika uspjeha u Prideu. Iako će za njima sigurno dovijeka žaliti, to nimalo ne umanjuje njihov uspjeh. Naime, Mirko je brojnim pobjedama i dominantnim predstavama u Prideu dva puta dobio šansu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji što je samo po sebi postignuće za divljenje.

Nažalost, oba je ta meča izgubio. 2003. godine od njega je bio bolji Antonio RodrigoNogueira poznatiji pod nadimkom 'Minotaur', a na Pride Final Conflictu 2005. godine Mirko je sudjelovao u legendarnoj borbi koju su mnogi bivši i tadašnji borci, ali i medijska javnost sveukupno, proglasili jednom od najvećih borbi ikada održanih u Pride organizaciji, ali i šire. Mirko je u meču protiv, po mnogima, najboljeg Ultimate Fight borca svih vremena Fedora Emelianenka dominirao u prvoj rundi i zadao mu par udaraca kojima mu je razrezao arkadu, no Fedor je kasnije 'spustio' borbu u parter i na kraju krvavog festivala izašao kao jednoglasni pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hvala ti mirko! /

Cro Cop se oprostio od karijere: 'Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora misliti i na zdravlje'

Image
hvala ti mirko! /

Cro Cop se oprostio od karijere: 'Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora misliti i na zdravlje'

Na kraju smo vam pripremili TOP 5 trenutaka iz Mirkove karijere a u priloženoj anketi glasujte i odaberite za vas najveći trenutak Cro Copove karijere:

1. Mirko udarcem u bubrege ostavlja bez daha arogantnog Boba Sappa (borba je trajala tek nešto više od minute. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Strašan nokaut Cro Copa lijevim high-kickom protiv Wanderleija Silve u polufinalu Pride Final Conflict Absolutea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Mirko laktovima nokautira Gabriela Gonzagu i konačno postiže osvetu za možda i najteži poraz karijere iz 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Kada se radilo o Mirkovoj ljevici, nije samo high-kick bio ubojit. Japancu Hong Man Choiju zadao je low-kick u desnu nogu nakon kojeg nije mogao nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Legendarna borba za naslov u Prideu 2005. godine koju je Mirko izgubio, ali s obzirom na protivnika, bila je to jedna od njegovih najboljih izvedbi karijere, što je i sam mnogo puta priznao (isto je rekao i Fedor za sebe).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo