40 godina legendarne utrke / Delta se vraća Zagrebu

Image
Foto: PR fotografije

AK Ina Delta za početak svibnja priprema slavlje dostojno povoda 40. rođendana najstarijeg, najtežeg i najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj.

23.4.2014.
9:05
PR fotografije
VOYO logo

Četiri su desetljeća najznamenitijeg rally natjecanja na hrvatskom prostoru – Ina Delta rallyja. Unatoč kriznim godinama za gospodarstvo općenito, pa time i sport, te autosport kao često zaboravljenu granu sporta, organizatori su potpomognuti doprinosom Grada Zagreba, te domaće industrije nafte, Ine, osigurali priredbu na razini nekadašnjih godina slave kada se po zagrebačkom gorju vozilo za vrijedne europske bodove.

Spletom okolnosti, dva znamenita zagrebačka autosport kluba opet postaju jedan, sa životopisom koji ima daleke korijene – AK Ina i AK Delta su združeni u AK Ina Delta, a pritom je i ponovno oživljena suradnja s Inom, domaćom industrijom nafte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Zajednički napori priredili su slavlje dostojno povoda 40. rođendana najstarijeg, najtežeg i najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj, koje je kroz svoju povijest postalo i prva međunarodna sportska priredba povjerena hrvatskim organizatorima bilo koje sportske discipline otkako je Republike Hrvatske.

Slavlje počinje u petak, 9. svibnja, ceremonijalnim startom kada će natjecatelji za Prvenstvo Hrvatske u rallyu, kao i oni za Prventsvo centralne Europe (CEZ), krenuti sa startne rampe kod Inine zgrade u Av. Dubrovnik. U 19:01 prvo vozilo će krenuti na prvom brzinskom ispitu, prologu pokraj Zagrebačkog Hipodroma i jezera Bundek, preko Omladinskog mosta do parkirališta iza Inine zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu, subotnju etapu čine dva kruga od po tri brzinska ispita preko i u okolici zagrebačkog gorja, Sljemena. Time se Delta vraća svojim starim i poznatim stazama koje su bile izazov za najbolje relijaše Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo