Dejvis kup: Troicki posle drame pobedio Gofana

Srpski teniser doneo je prvi poen našem timu protiv Belgije

1.2.2013.
17:56
VOYO logo

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela je protiv Belgije sa 1:0 u susretu prvog kola Svetske grupe, pošto je Viktor Troicki savladao Davida Gofana sa 3:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4).

U drugom meču dana u dvorani "Spirudom" u Šarloa sastaju se Novak Đoković i Olivije Rohus. Duel dve reprezentacije nastavlja se mečom dublova u kojem Nenad Zimonjić i Troicki igrati sa Stivom Darsisom i Robenom Bemelmansom, dok se u nedelju igraju preostala dva singl meča. Đoković će tada igrati sa Gofanom, a Troicki sa Rohusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski teniser je još jednom pokazao da se nalazi u slaboj formi, ali je na kraju ipak uspeo da trijumfuje. Iako je tokom većeg dela susreta Troicki bio u podređenom položaju imao snage da se vrati u meč posle dva seta zaostatka.

Gofan je lako dobio uvodni deo igre rezultatom 3:1 nakon što je tri puta oduzimao servis Troickom. U drugom setu rivali su razmenili po jedan brejk, a srpski teniser je u nastavku imao dosta problema da sačuva servis. To je znao da iskoristi Gofan i novim brejkom u osmom gemu dolazi do prednosti od 5:3 koji je u narednom gemu materijalizovao za 2:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadu da može do preokreta Viktor je vratio u četvrtom setu. Poveo je 3:0, ali je ponovo stao i dozvolio protivniku da dođe do 5:4 i servira za pobedu. Ipak, u odlučujućim trenucima srpski teniser je imao dovoljno koncentracije i uspeva da u taj-brejku reši set u svoju korist.

I naredni set pripao je Troickom, ovoga puta sa 6:4. Prvi do brejka stigao je Belgijanac, ali je naš teniser odmah uzvratio i stigao do izjednačenja. U finišu seta Gofan je počeo dosta da greši pa je Troicki novim brejkom stigao do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem setu videlo se da Gofan nema više svežine što je Troicki znao da iskoristi i pri rezultatu 4:4 napravi brejk u pravom momentu za veliku pobedu posle skoro pet sati igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo