REKORDNA POBJEDA Ligetyja / Debakl u Kranjskoj Gori: Ivica ostao bez druge vožnje

Image
Foto: AP

Kostelić je i u Kranjskoj Gori presporo odvezao veleslalom, pa će ostati na samo dva ulaska u drugu vožnju u ovoj disciplini ove sezone, za 30. Talijanom Alexom Zingerleom, posljednjim koji se plasirao u drugu vožnju zaostao je 78 stotinki.

8.3.2014.
11:03
AP
VOYO logo

KRANJSKA GORA - Amerikanac Ted Ligety pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, čime je stigao do rekordne šeste pobjede u Svjetskom kupu u jednom skijalištu, u 47-godišnjoj povijesti ovoga natjecanja takvo što nije uspjelo niti jednom skijašu.

Ligety je do nove pobjede na stazi Podkoren stigao s vremenom od 2:30.80 minuta, 18 stotinki zaostao je drugoplasirani Austrijanac Benjamin Raich, koji se tog uspjeha stigao najboljim vremenom druge vožnje nakon što je bio tek 17. nakon prve vožnje, dok je treće mjesto zauzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 25 stotinki zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Filip Zubčić nisu uspjeli izborili plasman u drugu vožnju. Kostelić je zauzeo 40. mjesto, dok je Zubčić bio 55.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa zadržao je Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je u subotu bio 17., sa 1046 bodova, drugi Austrijanac Marcel Hirscher, četvrti iz subotnjeg veleslaloma, ima 1005, a treći Francuz Alexis Pinturault 787.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redoslijedu veleslaloma vodi Hirscher sa 510 bodova, drugi Ligety ima 460, a treći Pinturault 378.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na programu slalom, a sljedećeg tjedna slijedi završnica Svjetskog kupa u Lenzerheideu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo