OKRUGLI ROĐENDAN / Dan kada je Corvette izazvala revoluciju na cesti

Image

Prije točno 60 godina na ovaj dan znatiželjnici su se poredali niz poznatu njujoršku ulicu Park Avenue da bi vidjeli revolucionarnu Chevrolet Corvette koja je bila izložena u sklopu General Motors sajma - Motorama. Danas se Corvette vratila u Veliku Jabuku kroz novi Stingray.

17.1.2013.
14:25
VOYO logo

Nova Corvette Stingray predstavljena je početkom tjedna na sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu. Corvette Stingray 2014. najnaprednija je i najatraktivnija Corvette u dugoj i cijenjenoj tradiciji ove jedinstveno američke priče o uspjehu. Taj je automobil dio američke kulture, a njegov je uspjeh započeo upravo u New Yorku.

Prva Corvette predstavljena je u hotelu Waldorf Astoria, 17. siječnja 1953. godine. Te je godine više od 1,4 milijuna posjetitelja vidjelo zaobljen dizajn i futuristički pristup Corvette na raznim sajmovima i izložbama širom SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljene reakcije navele su Chevrolet da ubrza planiranu proizvodnju, pa su već do kraja lipnja te godine Corvette silazile s proizvodne trake specijaliziranog pogona za sastavljanje u Flintu. Samo ih je 300 proizvedeno 1953., i to sve s crvenom unutrašnjošću.

Image

Corvette Stingray 2014. slijedi svoje korijene. Radi se, naime, o sportskom dvosjedu koji nudi izvanredno iskustvo vožnje putem spoja naprednog inženjerstva i korištenja lakih materijala. Visoku tehnologiju izrade prati dizajn poput onoga trkaćih automobila i značajke koje zajednički nude najsveobuhvatnije iskustvo vožnje u povijesti tog modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Stingray je i najsnažniji standardni model Corvette svih vremena, sa 450 KS (335 kW) ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od četiri sekunde, dok je potrošnja prilikom vožnje autocestom procijenjena na manje od 9 l/100km. Kupe Corvette Stingray 2014. bit će u prodaji u trećem kvartalu 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo