osjetljivo sportsko pitanje / Dallas Cowboysi reagirali na Trumpovu izjavu klečanjem za vrijeme himne, stadion ih izviždao

Trump i sportski svijet žestoko su se sukobili su subotu nakon što je Trump pozvao američku nogometnu ligu (NFL) da otpusti igrače koji ne poštuju američku himnu

26.9.2017.
8:19
VOYO logo

NFL momčad Dallas Cowboysa pod velikim je kritikama nakon što se u ponedjeljak navečer za vrijeme izvođenja američke himne uhvatila za ruke i kleknula. 

Američki predsjednik Donald Trump nekoliko je puta objavljivao tweetove vezane uz američki sport, pozivajući NFL navijače da bojkotiraju svoje miljenike jer 'ne poštuju američku zastavu i zemlju'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump i sportski svijet žestoko su se sukobili u subotu nakon što je Trump pozvao američku nogometnu ligu (NFL) da otpusti igrače koji ne poštuju američku himnu i povukao poziv poznatom košarkašu u Bijelu kuću. Prethodno su NFL igrači afroameričkog podrijetla i ostalih manjina tijekom vikenda klečući za vrijeme himne iskazali svoje protivljenje nasilju nad manjinama. Mnogi smatraju da je Trump svojim pozivima izrazio svoju ionako otvorenu netrpeljivost prema manjinama u SAD-u. 

Momčadi se za vrijeme izvođenja himne pridružio i vlasnik Dallas Cowboysa Jerry Jones, kao i trener Jason Garrett. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se cijela momčad pomaknula korak unazad kako bi poslušala himnu, stadionom su se prolomili zvižduci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kluba su se oglasili o cijeloj situaciji, rekavši kako ovaj potez odražava 'ujedinjenost svih momčadi u NFL zajednici'.

I druga momčad na terenu, Arizona Cardinalsi, izveli su sličnu gestu, samo što u svoj performans nisu uključili klečanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike