DALIĆ OTKRIO DOLAZE LI PERIŠIĆ I BROZOVIĆ NA OKUPLJANJE I ŠTO ĆE BITI S OLIĆEM: / 'To je velika stvar za hrvatski nogomet'

Image
Foto: Profimedia

Pobjednik skupine izravno će se plasirati na Svjetsko prvenstvo

21.3.2021.
19:34
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. Izbornik Zlatko Dalić reprezentativce će okupiti sutra u Zagrebu, prvi put nakon četiri mjeseca pauze. Prvi trening zakazan je kasno poslijepodne na Maksimru, na travnjaku Hitrec Kaciana. Hrvatska zatim utorak ujutro putuje u Ljubljanu jer u srijedu je na rasporedu prva utakmica kvalifikacija protiv Slovenije. Vatreni se potom sele u Rijeku na Rujevicu gdje će 27. ožujka ugostiti Cipar, tri dana kasnije i Maltu.

A uoči službenog početka misije Katar u studiju RTL-a stigao je izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brozović i Perišić? Sutra očekujemo sve igrače koji su na popisu. Izostaje samo Ante Rebić koji je ozlijeđen. Očekujem i Perišića i Brozovića sutra u reprezentacija", kazao je Dalić.

"Oršić? Velika utakmica Dinama. Jedna od najvećih u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. Velika Utakmica Mislava Oršića. On je svoj poziv zaslužio. Imamo tri utakmice i dobit će svoju minutažu", rekao je izbornik te je nekoliko riječi posvetio KristijanuLovriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zavrijedio je moju pažnju. Dugo vremena igra dobro. Njegov peh je što igra poziciji koja je nama najjača u reprezentaciji. Rebić se ozlijedio i otvorio mu prostor. Dobit će svoju minutažu", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica Olić i interes CSKA? Ima istine u tome. Dobio je poziv od njih da bude prvi trener. Na njemu je da odluči. Meni će biti žao ako ode. Puno mi znači, ali na njemu je da odluči kojim će putem krenuti. Ima moju podršku i to je velika stvar za hrvatski nogomet", kazao je Dalić

"Slovenija, Cipar i Malta? Znamo što je naš cilj i ne bježim od uloge favorita. Želimo na SP i to nam je cilj. Bitno je samo da odemo u Katar. Prva utakmica sa Slovenijom će biti najteža. Oni su na najteži protivnik. Nećemo imati vremena za pripreme, ali tako je svima. Ne bojimo se uloge favorita", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi s veselimo novom okupljanju nakon četiri mjeseca. Našoj reprezentaciji mora biti cilj velika natjecanja. Dečki su dobro raspoloženi i jedva čekaju okupljanje. Zabrinjava nas jedino situacija s koronom", završio je.

Podsjećamo, Hrvatska se za odlazak u Katar bori i s Rusijom i Slovačkom, ali te utakmice kao i uzvrati igrat će se u rujnu, listopadu i studenom. Pobjednik skupine izravno će se plasirati na Svjetsko prvenstvo, dok će drugoplasirana momčad izboriti dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo