Da li je Partizan oštećen protiv Radničkog?

Bura u Jelen Superligi se ne stišava

19.8.2013.
13:58
VOYO logo

Bura posle dramatičnog suđenja u prvom kolu Jelen Superlige još se pošteno nije ni stišala, a već je stigao novi materijal. Sudija iz Jagodine Vladimir Nedeljković dobro je „pogurao“ Partizan ka pobedi na otvaranju sezone protiv Novog Pazara, a u subotu je Vlado Glođović u Nišu oštetio crno-bele u više navrata. Glođović je u prvom kolu odlično sudio u porazu Crvene zvezde od Javora u Ivanjici, ali se na Čairu nije dobro snašao, piše Danas.

Istina, Glođović je s pravom pokazao žute kartone defanzivcu Radničkog Milošu Živkoviću u sedmom i 88. minutu, mada je mnogo ranije morao da ga isključi. Živković je u 43. minutu pred šesnaestercem Radničkog igrao rukom, a u 54. minutu bukvalno je „pokosio“ Aleksandra Mitrovića kod aut linije, ali je u oba navrata prošao samo sa usmenom opomenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporan trenutak, bar se tako učinilo na prvi mah, desio se i na meču između Crvene zvezde i Jagodine kod prvog gola crveno-belih. Međutim, prema pravilima takmičenja, sudija Milorad Mažić dobro je postupio jer nije dosudio ofsajd iako je Viktor Onjilo bio u nedozvoljenoj poziciji. Naime, pojačanje Zvezde nije diralo loptu koju mu je uputio Marko Vešović pošto ju je Duško Dukić izbacio do Miloša Ninkovića, a ovaj potom doneo prednost Zvezdi.

Fudbalski savez Srbije trebalo bi danas da se oglasi povodom akcije „Pet minuta za spas srpskog fudbala“, jer četiri od sedam utakmica subotnjeg programa Jelen Superlige nisu počele na vreme, kao znak protesta protiv vodećih ljudi FSS i zahteva za promenama u ovom telu. Ideja sa Marakane prihvaćena je i na Vračaru, u Subotici i Nišu, gde su takođe kasnile utakmice Voždovac - Vojvodina, Spartak - OFK Beograd i Radnički - Partizan. Svoju borbu nastavili su i navijači Crvene zvezde, koji su posle duela sa Jagodincima krenuli u pretestnu šetnju do sedišta FSS na Terazijama. Njih oko 2.000 skandiralo je protiv prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića i tražilo njegovu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto ilustracija: Partizan/Miroslav Todorović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo