POKLONJENA POBJEDA / Čudnovata odluka poljskog suca

Sudac je u nadoknadi vremena procijenio da je vratar Cracovije zadržavao loptu i dosudio neizravni udarac iz kojeg je Legija postigla pogodak za 2:1 pobjedu.

17.8.2010.
10:51
VOYO logo

I dok su nogometaši Cracovije očekivali da sudac označi kraj dvoboja s Legijom u Varšavi, kako bi proslavili remi, sudac Daniel Stefanski odlučio je stvar uzeti u svoje ruke i pobjedu doslovce pokloniti domaćim nogometašima.

U posljednjoj utakmici 2. kola poljskog prvenstva slavila je Legija 2:1, no prema snimci nimalo zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pri rezultatu 1:1 sudac je gostujućem vrataru svirao zadržavanje lopte dosudivši Legiji neizravan udarac s nekih petnaestak metara u nadoknadi vremena. Nakon dodira suigrača, loptu je u mrežu kroz "šumu" nogu pospremio Iwanski.

Sad, ostaje sporno zašto vratar Cracovije Cabaja nije opomenut, te isključen obzirom da je od ranije imao žuti karton. S druge strane, takvih "zadržavanja" lopte na svakoj utakmici ima napretek te je ovakva sučeva odluka potpuno neutemeljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljski forumaši potpuno su razočarani ovakvim ishodom utakmice te su ostavili poruku: "Nikad slabija Legija opet kupuje bodove".

Poveli su gosti pogotkom Slusarskog u 4. minuti. Na 1:1 poravnao je Komorowski u 77. minuti. Za domaćine su igrali i hrvatski nogometaši Antolović i Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kakvom je "zadržavanju lopte" riječ pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo