ODLIČNA NAJAVA ZA FINALE / Čudesan preokret Bayerna kod Borussije!

Image

U susretu posljednjeg, 34. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je na gostovanju pobijedio Borussiju Moenchengladbach 4:3, premda je nakon svega pet minuta gubio 0:2. Bayernov suparnik u skorašnjem finalu Lige prvaka Borussija Dortmund izgubio je kod kuće od Hoffenheima 1:2 koji se tom pobjedom spasio.

18.5.2013.
17:57
VOYO logo

Iz lige su ispali Greuther Furth i Fortuna Dusseldorf, dok će Hoffenheim u dodatne kvalifikacije. U izravnom sudaru za plasman u Ligu prvaka Schalke je na gostovanju pobijedio Freiburg 2:1 osvojivši četvrto mjesto iza Bayerna, Borussije i Bayera.

Bavarci su nakon svega pet minuta gubili 0:2, a nakon 10 minuta i 1:3, no u nastavku susreta su uspjeli okrenuli rezultat. Tvorac preokreta bio je Franck Ribery koji je zabio dva gola, a još dva namjestio. Strijelci za bavarski sastav bili su i Javi Martinez (7), te Arjen Robben (59), dok su golove za domaćine zabili Mike Hanke (3, 5) i Havard Nordtveit (10). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je do 75. minute.



Borussia Dortmund je kod kuće izgubila od Hoffenheima 1:2, a golove spasa za goste zabio je Sejad Salihović iz jedanaesteraca u 77. i 82. minuti. Kod drugog je domaći vratar Roman Weidenfeller isključen. Pogodak za Borussiju zabio je Robert Lewandowski u 6. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



U izravnom sudari za plasman u Ligu prvaka Schalke je na gostovanju pobijedio Freiburg 2:1. Golove za goste zabili su Julian Draxler (20) i Julian Schuster (57-autogol), dok je strijelac za Freiburg bio Jonathan Schmid (54). Hrvatski napadač Ivan Santini igrao je za Freiburg posljednjih pola sata.

Eintracht Frankfurt i Wolfsburg su odigrali 2:2, a drugi gol za goste namjestio je Ivica Olić. 'Ola' je igrao do 81. minute, dok je Ivan Perišić otvorio utakmicu u dresu Wolfsburga, no zbog ozljede je zamijenjen u 38. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo