hvala ti mirko! / Cro Cop se oprostio od karijere: 'Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora misliti i na zdravlje'

Iako je Mirko već imao zakazanu iduću borbu u UFC-u protiv Anthonyja Hamiltona 27. studenog u Seoulu, brojne ozljede i prevelik fizički napor bili su previše za našeg prekaljenog veterana

10.11.2015.
7:40
VOYO logo

Najbolji hrvatski borac Mirko Filipović objavio je u utorak u jutarnjim satima na svom Facebook profilu kako završava karijeru. 

Iako je Mirko već imao zakazanu iduću borbu u UFC-u protiv Anthonyja Hamiltona 27. studenog u Seoulu, brojne ozljede i prevelik fizički napor bili su previše za našeg prekaljenog veterana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
velik suparnik i kolega /

Fedorova čestitka: 'Sretan rođendan Mirku Cro Copu, jednom od najboljih MMA boraca u povijesti'

Image
velik suparnik i kolega /

Fedorova čestitka: 'Sretan rođendan Mirku Cro Copu, jednom od najboljih MMA boraca u povijesti'

"Dragi prijatelji, morao sam na žalost otkazati borbu u Seoulu. Već na početku priprema pogodila me ozljeda ramena i jedini lijek bi bila pauza od dva do tri tjedna a to si nisam mogao priuštiti usred zavrsnih priprema. Svakodnevnim treningom se ozljeda samo pogoršavala. Dio mišića je puknuo, rame je puno tekućine, velika opasnost je i da pukne tetiva i onda bi opet morao na operaciju. To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama", napisao je Mirko u početku svog statusa.

Požalio se i kako ga ozljede, iako je većinu vremena šutio, nisu štedjele ni posljednih nekoliko godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelo ljeto sam proveo u Münchenu na terapijama, kad god idem u Vinkovce, moram stati dva puta zbog bolova u tetivama koje me užasno bole u sjedećem položaju, kao i desno koljeno koje sam operirao četiri puta, i sad još rame, a leđa da ne spominjem. Kad god idem na magnet, bez obzira radi čega i što snimam, nalaz počinje sa 'degenerativne promjene', ali to je cijena koja se mora platiti. Ljudi naravno vide samo jednu stranu medalje, materijalne stvari, a za muku, bol, krv i suze nitko ne pita niti ih zanima. Ali to je tako u životu", nastavio je Mirko.

Nakon toga uslijedio je zaključak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je dva ujutro a ja zaspati ne mogu, prebirem misli i vrtim svoju karijeru pred očima. I svjestan sam da sam došao do kraja svog borilačkog puta. Ali treniranje pod bolovima više ne želim. Tijelo mi je izraubano od bezbrojnih treninga, skupio sam devet operacija i tijelo je postalo sklono ozljedama, nakon svakog treninga stavljam led na koljeno jer se napuni tekućinom, a na terapije odlazim dva puta tjedno. Iduća borba bi mi bila 80. profesionalna a to je jako puno, pogotovo u toj konkurenciji. K1, Pride, IGF, UFC. Najveći problem će mi biti adaptacija na 'civilni' život, bez dva treninga dnevno i vječnih putovanja po svijetu, što mi i neće tako teško pasti. Trenirat ću dok sam živ jer to je moj život ali ne takvim tempom i to me na neki način raduje. Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesretan radi svega toga već moja konačna odluka, i to je najbolje za mene. Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora i na zdravlje misliti. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam vjerujem dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i u k-1 i nemam ni za čim žaliti. Hvala svima koji su me pratili i podržavali a meni ostaju prekrasne uspomene i sjećanja. Pozdrav!"

Odluka je to koja će svakako, ma koliko je već dugo nekako 'na repertoaru ' i očekivana, iznenaditi brojne obožavatelje borilačkih sportova, no sigurni smo kako će Mirkova odluka naići samo na pozitivne reakcije. Uostalom, tko mu od nas može išta zamjeriti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko, činio si godinama nas i ovaj malen narod ponosnim i u najboljem nas svjetlu predstavljao na svjetskoj borilačkoj i općenito sportskoj sceni. Hvala ti!

Cijeli status Mirka Filipovića možete pročitati OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo