RAZBIO SEFA / Cro Cop pred punom Arenom očitao lekciju Sefu

Image
Foto: PIXSELL

"Možda sam bio oprezniji negoli sam trebao, ali Sefo je velikan i uvijek vas može nokautirati jednim udarcem, čak i kada nije u top formi", rekao je Mirko.

11.3.2012.
9:18
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski majstor borilačkih vještina 37-godišnji MirkoFilipović je u subotu navečer u zagrebačkoj Areni pred 12.000 gledatelja pobijedio 41-godišnjeg Novozelanđanina RayaSefa jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde borbe.

"Imao sam veliku tremu, jer ovo mi je prva borba pred domaćom publikom nakon dugo vremena. Možda sam bio oprezniji negoli sam trebao, ali Sefo je velikan i uvijek vas može nokautirati jednim udarcem, čak i kada nije u top formi. Hvala svima i nadam se da ste uživali večeras", izjavio je nakon meča Mirko Filipović, koji nije rekao hoće li nastaviti borilačku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala svim Hrvatima, odlično sam se osjećao u vašoj domovini, pokazali ste mi veliku ljubav i poštovanje. Mirko Cro Cop je najbolji borac kojeg Hrvatska dala i možete biti ponosni na njega, on je legenda K-1 i ultimate fighta", rekao je Sefo.

Filipović je tijekom K-1 karijere ostvario 16 pobjeda i 7 poraza. Pobijedio je velikane poput PeteraAertsa, MarkaHunta i RemyjaBonjaskog, a bio je i prvi koji borac koji je uspio svladati američkog diva BobaSappa, nokautiravši ga nakon samo 86 sekundi borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na K-1 Grand Prixu turniru 1999., tada 25-godišnji Filipović, stigao je do finala, pobijedivši pritom iskusnog MikeaBernarda, japansku zvijezdu Musashija i australskog karataša SamaGreca. Iako je imao slomljeno rebro Filipović je nastupio u finalnoj borbi, ali teško ozlijeđen nije mogao protiv legendarnog Nizozemca ErnestaHoosta, koji je četiri puta u karijeri osvojio K-1 Grand Prix turnir.

Dvije godine kasnije prihvatio se novog izazova i počeo je graditi karijeru u mješovitim borilačkim vještinama, tzv. ultimate fightu. U 40 borbi upisao je 27 pobjeda, a vrhunac karijere u ultimate fightu doživio je 2006. godine kada je postao svjetski prvak, osvojivši Prideov Grand Prix turnir. Tada je u polufinalu svladao WanderleijaSilvu, a u finalu JoshaBarnetta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ray Sefo je u 78 borbi ubilježio 56 pobjeda i osam puta je bio sudionik K-1 Grand Prix turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo