Čović (opet) preti otkazima

Umesto zaostalih plata zaposleni u klubu bi mogli da dobiju otkaze

22.3.2013.
10:13
VOYO logo

Potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović najavio je da bi svi zaposleni koji su odbili da im se na ime zaostalih zarada isplate minimalne plate, mogli da dobiju otkaz, piše Sportska centrala.

Upravni odbor je nedavno usvojio odluke da se zaposlenima isplate minimalne zarade, a sve premije iz prethodnog perioda ponište. Tako bi mnogi, ni krivi ni dužni, mogli da ostanu bez novca koji su zaradili, ali Čovića to ne dotiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pojedinci tvrde da su nekakav sindikat i podbunjuju zaposlene, a dobro se zna o kome se radi. Mislim da bi trebalo da budu nagrađeni tako što će dobiti otkaze. Gde su bili kada je trebalo da zaustave propadanje kluba - prokoemntarisao je Čović u svom stilu.

- Pitanje je da li Crvena zvezda zaposlenima može da isplatii minimalce s obzirom na to u kakvoj se situaciji nalazi - rekao je potpredsednik kluba zadužen za finansije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je da je u Crvenoj zvezdi neophodna racionalizacija broja zaposlenih, ali Čovićeve pretnje otkazima onima koji traže ono što im pripada i koji su svoj posao obavljali pošteno, poput radnika na održavanju terena i ostalih čiji rad je u senci, potpuno se uklapaju u brutalan i nehuman sistem koji je na snazi u Srbiji i koji je iskusio veliki broj građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike