Svjetski bestseller / Corolla će ponovno dolaziti iz Turske

Image

U turskom pogonu Toyote održana je svečanost povodom početka proizvodnje 11. generacije Corolle u tvornici u Sakaryi. Nova Toyota Corolla je europska verzija 11. generacije.

1.7.2013.
9:43
VOYO logo

Stvorena je kako bi zadovoljila široku paletu potreba kupaca širom svijeta. Krase je napredan, suvremeni dizajn, prostranost, udobnost, praktičnost i jednostavnost za svakodnevno korištenje; s potrošnjom goriva na zavidno niskom nivou, boljom dinamikom vožnje i poboljšane sigurnosne značajke.

Iznad svega, nastavlja s legendarnom kvalitetom trajnost i pouzdanost (QDR) uz znatna poboljšanja u kvaliteti svakog aspekta dizajna i inženjeringa. Još uvijek predstavlja impresivnu vrijednost za uložen novac na svim tržištima diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2014., ukupna proizvodnja TMMT će doseći svoj puni kapacitet od 150.000 jedinica, zahvaljujući proizvodnji Corolle i Versa. Već ove godine, više od 85% proizvodnje izvozit će se na europska tržišta, Rusiju, Sjevernu Afriku, Bliski istok i Središnju Azije. U projekt 'proizvodnja Corolle' angažirano je 900 novih djelatnika, uloženo je 150 milijuna Eura, čime ukupna investicija u TMMT doseže 1,4 milijarde eura.

TMMT je počela s proizvodnjom u Sakaryi 1994. godine, sa 7. generacijom Corolle. Proizvodnju Corolle nastavili su kroz njene 8. i 9. Generaciju, sve do kraja 2006. Još jedan model, Verso, pridružio se istoj proizvodnoj liniji 2004. Od 2007. do 2012. tvornica TMMT proizvodi Toyotu Auris, istovremeno obustavivši proizvodnju Corolle sedan (Corolla 10. Generacije proizvodila se u J.A.R). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s Toyotinom pan-europskom optimizacijom proizvodnje i lokalizacijskom strategijom C segmenta, krajem 2012. proizvodnja Aurisa premješta se u Toyota Motor Manufacturing UK, što je omogućilo ponovno uvođenje Corolla sedan modela na proizvodnu liniju TMMT. Ovaj potez omogućio je da oba postrojenja rade s punim kapacitetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo