Najava velikog rezultata / Cindrić uoči Svjetskog prvenstva: 'Treniramo da budemo prvi i s tim ciljem idemo na Svjetsko prvenstvo'

Bit će to jedna nova Hrvatska u odnosu na peto mjesto na domaćem Europskom prvenstvu u siječnju

29.12.2018.
19:31
VOYO logo

U miru Poreča brusi se forma za Munchen. A većina onoga što piše u idejama Line Červara vrtit će se oko njega

Luka Cindrić posljednje dvije godine najbolji je i najkonstantniji hrvatski rukometaš. Trebat će Hrvatskoj najspremniji Cindrić jer posljednje tri godine su bez medalje, a dugih devet bez finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glupo je pričati sedmo mjesto, peto, treniramo da budemo prvi i s tim ciljem idemo tamo. Nismo možda u zadnjih nekoliko godina igrali finale ili osvojili neku medalju, ali to nas još više daje nam motiv i gladni smo te medalje i finala", rekao je Cindrić.

Ali put, prije svega do polufinala, bit će težak kao rijetko kada. U minhenskoj skupini Španjolska i Island su glavni konkurenti. Makedonija, Bahrein i Japan ne bi trebale biti velike prepreke. Najbolja tri sele u Koln u novu skupinu, a tamo pak čekaju velikani poput Francuske i Njemačke, moguće i Srbija. Tek najbolja dva iz ovog društva će u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno nam se može otvoriti nakon pobjede protiv Islanda. Nakon toga imamo neke lakše protivnike i na kraju Španjolska. Rekao bih odlična skupina za nas. Poslije nam dolaze tamo Francuzi, Nijemci", objašnjava najbolji hrvatski rukometaš 2018. godine.

Bit će to jedna nova Hrvatska u odnosu na peto mjesto na domaćem Europskom prvenstvu u siječnju. S jasnom idejom što treba popraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se iskreno nadam da ćemo podići našu igru, prije svega u obrani na jedan viši nivo jer to je danas rukomet. Obrana, polukontra, kontra da postignemo što više lakih golova i mislim da nas to mora krasit ovo prvenstvo", rekao je Cindrić.

A da bi u napadu virtuozi poput Cindrića, Duvnjaka, Karačića bili zaštićeniji, rukometna federacija promijenila je pravila. Puno oštrije će se kažnjavati grublji prekršaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doći će nam tu predstavit ta neka nova njihova pravila, još ni mi nismo upoznati s njim, ali, eto, s moje strane sigurno da ću ja biti zadovoljan", zaključio je Luka.

A hoće li nakon svega i Hrvatska biti zadovoljna, doznat će se ubrzo. RTL vam donosi sve ono najvažnije iz svijeta rukometa. Prvo dvije prijateljske utakmice, protiv Crne Gore i Italije u petak i subotu, a nakon toga i cijelo svjetsko prvenstvo. Bliži se vrući siječanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo