ČILIĆ IZBORIO TREĆE KOLO ATP-A U MIAMIJU: / Hrvatski tenisač maestralnim preokretom izbacio 20. igrača na svijetu

Image

Čilić je spasio 11 od 15 prilika za 'break' Čileanca i sve bolje servirao što je meč odmicao

27.3.2021.
22:29
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić svladao je 20. igrača svijeta i 13. nositelja Cristiana Garina te se plasirao u treće kolo ATP turnira u Miamiju.

Image
HRVATSKA TENISAČICA IZBACILA POBJEDNICU ROLAND GARROSA: /

Ana Konjuh nastavila briljantan niz

Image
HRVATSKA TENISAČICA IZBACILA POBJEDNICU ROLAND GARROSA: /

Ana Konjuh nastavila briljantan niz

Čilić je prolazak u sčljedeće kolo izborio velikim preokretom, a meć koji je trajao dva sata i 45 minuta završen je 3:6, 7:5, 7:6(5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buđenje u 2. setu

Dvoboj je za Čilića krenuo lošim smjerom od neiskorištene prilike za 'break' i vodstvo 3-1 u prvom setu. U sljedećem gemu hrvatski je tenisač spasio četiri 'break-lopte', ali ne i petu, a do kraja seta je osvojio još samo jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Čilić trebao tri 'breaka' kako bi odveo meč u odlučujući set. Prvi je napravio u trećem gemu, da bi ga ispustio u šestom. Garin je izgubio servis po drugi put u sedmom gemu, ali ga je Čilić odmah vratio u igru. Ipak, Čileanac je još jednu priliku ponudio Marinu u 11. gemu, koju je hrvatski tenisač iskoristio i bez izgubljenog poena odservirao za osvajanje drugog seta.

U trećem je setu Čilić prvi došao u priliku za 'break' u trećem gemu, ali je ostala neiskorištena, baš kao što ni Garin nije uspio iskoristiti 15-40 u šestom gemu, jer je hrvatski tenisač odličnim servisima nanizao četiri poena. Odluka o plasmanu u treće kolo ostavljena je za 'tie-break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi 'tie-break' u 2021.

Čilić je konstantno bio u prednosti, poveo s 5-2, a kod 6-4 došao do prve meč-lopte sa servisom. Ostao je bez realizacije, ali je to nadoknadio u sljedećem poenu i preciznom bekend paralelom zapečatio pobjedu koja mu je donijela proboj u treće kolo turnira Masters 1000 serije u Miamiju po sedmi put u karijeri.

Bio je to prvi 'tie-break' koji je Čilić osvojio u 2021., nakon što je prva četiri izgubio. Garin je prvi tenisač iz Top 20 kojeg je Marin pobijedio od rujna prošle godine i pobjede nad Belgijcem Davidom Goffinom na rimskom Mastersu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka ga mladi Talijan

Nije to bila predstava za pamćenje, ali je pronašao put do pobjede, što mu u ovoj godini nije previše puta uspjevalo. Spasio je 11 od 15 prilika za 'break' Čileanca i sve bolje servirao što je meč odmicao. Završio je dvoboj sa 60 posto pogođenih prvih servisa, uz lošu realizaciju (68 %), ali je to nadoknadio s nešto boljom realizacijom drugog servisa (53 %). Zabio je 15 aseva, ali i napravio šest dvostrukih pogrešaka.

Za plasman u osminu finala Čilića čeka Talijan Lorenzo Musetti (ATP - 94.) koji je sa 6-3, 6-3 svladao 23. nositelja, Francuza Benoita Pairea (ATP - 33.). Čiliću i 19-godišnjem Musettiju će to biti prvi međusobni dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo