ludnica na santiagu / Čile nakon penala bio bolji od Messijeve Argentine i osvojio prvu Copa Americu

Image
Foto: AP Images

Messi je u karijeri osvojio 24 klupska trofeja, no u dresu Argentine još uvijek čeka veliki naslov

5.7.2015.
9:00
AP Images
VOYO logo

U finalu nogometnog prvenstva Južne Amerike Čile je u Santiagu pred 48,665 gledatelja boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Argentinu 4-1 i po prvi put u povijesti postao pobjednik 'Copa Americe'.

Nakon 120 minuta igre nije bilo golova pa je pobjednik dobiven udarcima s 'kreča'. Za Čile su bili precizni Matias Fernandez, Arturo Vidal, Charles Aranguiz i Alexis Sanchez, dok je kod Argentine jedini gol zabio Lionel Messi. Gonzalo Higuain je prebacio okvir gola, dok je Claudio Bravo obranio udarac Everu Banegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gauči' su tako izgubili i drugo veliko finale u posljednje dvije godne. Prošle godine Argentina je poražena u finalu svjetskog prvenstva od Njemačke u produžetku, a sada i od Čilea u finalu kontinentalnog prvenstva. Zanimljivo, Messi je u karijeri osvojio 24 klupska trofeja, pri čemu i četiri Lige prvaka, no u dresu Argentine još uvijek čeka veliki naslov. Do sada je u dresu 'Gauča' osvojio tek zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Čile je do sada četiri puta bio drugi i pet puta treći i napokon je stigao do prve krune. Argentina je ostala na 14 naslova pobjednika Copa Americe s jednim naslovom manje od rekordera Urugvaja. Treće mjesto osvojio je Peru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo