Ne mogu zadovoljiti kriterije / Cibona zbog neimaštine odustala od Eurolige, Zvezda uskočila

Image
Foto: Mario Cuzic/ZNA.HR/PIXSELL

Sada je samo pitanje vremena kad će klub i službeno otkazati Euroligu, čiji je službeni rok za prijave 20. lipnja. Bandić je još početkom tjedna dao nagovijestiti kako će 'vukovi' odustati od ovoga natjecanja.

18.6.2014.
15:35
Mario Cuzic/ZNA.HR/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić je prije koji dan izjavio kako je Cibonin dug veći nego što se predstavljao (za 20 do 30 milijuna kuna) te novac od prodaje nekretnina gradu neće biti dovoljan za pokrivanje kredita, skidanje blokade Fibe i namirivanja ostalih nagomilanih dugova.

Službeni rok za prijave u Euroligu je 20. lipnja, no Bandić je još početkom tjedna dao nagovijestiti kako će 'vukovi' odustati od ovoga natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski B92 odmah je potvrdio kako je stvar već službeno gotova, a dobili su i potvrdu da je Cibona otkazala nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Nakon toga se službenim priopćenjem oglasila i KK Cibona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone.

Nažalost, realnost je takva da klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome, tu uskače Crvena zvezda - momčad koju je zagrebački trofejni klub pobijedio usred Beograda za naslov ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo