NAKON DESET GODINA / Cibona pobijedila Crvenu Zvezdu u Beogradu

Image

Vukovi su slavili 79-76 u 19. kolu NLB lige zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu kojeg su dobili s 20 koševa razlike. Pobjede su ostvarili i Zagreb i Zadar, a Split je poražen.

24.1.2009.
19:27
VOYO logo

Deset godina trebala je Cibona čekati na gostujuću pobjedu nad Crvenom Zvezdom. I dočekala ju je. U 19. kolu NLB lige Zagrepčani su slavili 79-76 i to nakon što su na poluvremenu gubili 17 koševa razlike (48-31). U drugoj četvrtini je Cibona postigla tek devet poena.

"Vukovi" su do pobjede došli sjajnom igrom u drugom poluvremenu koju su dobili s dvadeset pogodaka razlike. U nastavku su zagrebački košarkaši opravdali svoj nadimak i prvenstveno kvalitetnom obranom i borbenom igrom došli su do 13. ovosezonske pobjede. U završnici je presudio Amerikanac Alan Anderson, koji je kod zaostatka 75-76 pogodio prvo dva slobodna bacanja, a zatim je izvrsno asistirao za Lukšu Andrića na lijevoj strani koji je zabio iz lijepog prodora za konačan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ciboninim redovima najviše je zabio Anderson 22 koša, kojima je pridodao devet skokova. Nikša Prkačin zabio je 13 koševa uz 9 skokova, dok su Lukša Andrić i Robert Troha zabili po 12. Kod Crvene Zvezde najviše je zabio Lawrence Roberts, 16 koševa.

Pobjedu je konačno ostvario i Zagreb. U Trnskom je pobijedio 78-71 Helios. Do četvrte pobjede "mrave" je predvodio Krunoslav Simon sa 29 koševa. Košarkaši Zadra u Jazinama su nadjačali Hemofarm 89-75. Najefikasniji u sastavu Zadra bio je Todor Gečevski sa 19 koševa, baš kao i Milan Mačvan kod Hemofarma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobru statistiku hrvatskih klubova u 19. kolu NLB lige pokvario je Split kojeg je pobijedila Olimpija u Ljubljani 83-75.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo