POLOVIČAN USPJEH HRVATSKIH KLUBOVA U NLB LIGI / Cibona nadohvat završnice

Image

Uz "Vukove" pobjedu je dohvatio Split na premijeri u Spaladium areni, a poraze su upisali zadar i Zagreb.

28.2.2009.
20:59
VOYO logo

U 23. kolu regionalnog košarkaškog odmjeravanja snaga hrvatski predstavnici upisali su dvije pobjede - Split, Cibona te dva poraza - Zadar i Zagreb.

Košarkaši Cibone upisali su 17. pobjedu u NLB ligi svladavši u Draženovom domu momčad Krke 98-74. Očekivano slavlje zagrebačke momčadi još više dobiva na vrijednosti ako se zna da je jedan od kandidata za završnicu lige, Zadar, u petak poražen 82:78 kod FMP-a čime je dodatno zakomplicirao izglede da će se naći među četiri momčadi koje će razigravati za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što valja naglasiti u pobjedi momčadi koju vodi Velimir Perasović je povratak Brenta Wrighta, američkog košarkaša koji je već nastupao u dresu cibosa. Publici se (ponovno) predstavio s deset poena i dva skoka u 14 minuta. Jednako je, uz sedam skokova, ubacio Alan Anderson, 16 je dodao Vedran Vukušić, a 22 Marin Rozić.

Košarkaško otvaranje splitske Spaladium arene prošlo je slavljenički za Split koji je svladao Bosnu 69-68. Krajnje neefikasna treće četvrtina (21-8 za Bosnu) dovela je splitsku momčad u neugodnu poziciju, pa su nakon plus osam s poluvremena (40-32) ulaskom u posljednju četvrtinu morali hvatati pet koševa manjka (53-48).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je u pobjedi pokazao Lucas Jamon s devetnaest koševa, tri više od Siniše Štembergera, a valja pohvaliti i srčanu igru Ante Grgurevića, prvog skakača utakmice (11). Radišni Grgurević, koji je nedavno pojačao splitske redove, uhvatio je pet lopti u napadu. Usporedbe radi, cijela momčad Bosne imala je tri napadačka skoka, a "žuti" ukupno devet. Bosnu je predvodio Suad Sehović s 21 postignutim košem i sedam uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo