Rukometaš i se vratili u Hrvatsku / Červar: 'Zadovoljan sam rezultatom, ostajem na mjestu izbornika hrvatske reprezentavcije'

Hrvatska nije ušla u borbu za medalje, ali je odigrala neke jako dobre utakmice

27.1.2019.
15:54
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Zagreb u nedjelju. Nakon osvojenog šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj oglasio se izbornik Lino Červar.

"Najvažnije je da smo ostvarili svoj cilj, a to su kvalifikacije za Olimopijske igre. Otišli smo dosta hendikepirani. Nedostajalo nam je šest vrlo bitnih igrača. Cindrić i Duvnjak su se ozlijedili tijekom prvenstva. Drago mi je da su se mladi igrači pokazali. Borili su se kao da su iskusni igrači. Vlada mišljenje da je Hrvatska dobro odigrala", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nije ušla u borbu za medalje, ali je odigrala neke jako dobre utakmice.

"Pokazali smo se kad nam je bilo najteže, kad su mnogi mislili da smo već otpali. Pobijedili smo svjetskog i europskog prvaka. Možda smo se mogli i boriti za medalje, ali moramo biti zadovoljni jer smo ostali u vrhu svjetskog rukometa. Krasio nas je timski duh, zajedništvo i borbenost. i to je garancija da ćemo ubrzo doći u Hrvatsku s medaljom", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno su se u pitanje dovodile neke Červarove odluke, pogotovo igra sedam na šest.

"I svjetski prvaci su igrali za medalju i isto su tako primali golove na prazan gol. i nitko im nije ništa rekao za to. Malo koja reprezentacija ne igra 7 na šest. Mislim da nas ta utakmica nije poremetila. u utakmici s Njemačkom mi smo bili blizu polufinala. Nikakva sjena ne može ići na naš nastup i jako sam ponosan na našu reprezentaciju", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je objasnio i koje su prednosti takve taktike:

"Sedam na šest se igra kad želiš u napadu malo povući protivničku obranu i dati malo više prilika svojim napadačima. Šteta bi bilo da se ona ukine je rukomet nije samo 'run and gun' - trčanje i pucanje', nego je rukomet znanje i vještina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, najavio je i da će ostati u reprezentaciji do daljnjega:

"Moja odluka o odlasku bit će pravovremena. Imamo još obaveza, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo. kako sam tiho došao, tako ću tiho i otići. Bit ću tu i za te kvalifikacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je izbornik i da je njegov posao jako težak i da mu je jako teško kad čuje zlobne komentare.

"Ovaj posao čovjeka strašno istroši. Sad sam osjetljiv jer ljudi kojima je teško ustati tijekom dana se neće žaliti. Onaj tko je dugo u ovom poslu, ne želi da se osporava i minimizira njegov rad. Ja ne dam na sebe", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo