VETTEL POGRIJEŠIO PRED CILJEM / Button najbolji u Kanadi

Britanac Jenson Button (McLaren-Mercedes) pobjednik je spektakularne utrke za Veliku nagradu Kanade, nakon što je u posljednjem krugu staze u Montrealu prešao dotada vodećeg Sebastiana Vettela (Red Bull).

13.6.2011.
6:01
VOYO logo

Britanski vozač McLaren Mercedesa pobjednik je Velike nagrade Kanade nakon što je u zadnjem krugu prestigao vodećeg Sebastiana Vettela.

Sedma utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1 bila je skoro dva sata prekinuta zbog jake kiše, a ukupno je trajala više od četiri sata zbog brojnih sudara i izlazaka sigurnosnog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije prekida Button je iz utrke izbacio momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona, koji je pri pokušaju obilaženja udario u zid i ispao iz utrke na stazi Gilles Villeneuvea.

Svjetski prvak Vettel, koji je pod pritiskom pogriješio u posljednjem krugu, osvojio je drugo mjesto ispred kolege iz momčadi Australca Mark Webbera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerostruki svjetski prvak i sedmerostruki pobjednik utrke u Kanadi Michael Schumacher ocvojio je četvrtko mjesto u utrci prepunoj incidenata i "bliskih susreta" bolida. Peti je stigao Vitalij Petrov (Renault), a bodove su još osvojili Felipe Massa iz Ferarija, Kamui Kobayashi iz Saubera, Haime Alguersuari iz Toro Rossoa, Rubens Barrichello iz Williamsa i Sebastien Buemi iz Toro Rossoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo