Navijačeva ideja / Brutalna provokacija: Blanc, sjećaš se Kostadinova?

Image
Foto: 101greatgoals.com

Navijač je na utakmici Chelseaja i PSG-a stao iznad Blanca s Kostadinovim dresom kako bi ga podsjetio na 'gadnu' utakmicu s mundijala 1993. godine.

9.4.2014.
12:23
101greatgoals.com
VOYO logo

Protivničke ekipe se vrijeđaju diljem svijeta, uglavnom u uličnom stilu sa psovkama, a događa se i da verbalno nasilje prijeđe u fizičko.

No, postoje i fenomenalni primjeri koji možda učine više nego od puke psovke ili zvižduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan navijač Chelseaja, možda porijeklom i Bugarin, sjetio se 17. studenog 1993. godine kad je moćna Francuska Gérarda Houlliera trebala paziti da ne izgubi od Bugarske u Parku prinčeva u Parizu te izbori plasman na mundijal u SAD-u 1994. godine.

Bilo je to posljednje kolo u grupi koje je moglo biti riješeno u prethodnom kolu kad je Francuska kod kuće također šokantno izgubila od Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom nad Austrijom, Bugari su stekli šansu za drugim uzastopnim trijumfom i počelo je loše za njih jer je Eric Cantona postigao gol u 32. minuti za 1:0 iako je Emil Kostadinov pet minuta kasnije poravnao na 1:1.

Taj je rezultat odgovarao Francuzima, ali onda se dogodila 90. minuta, duga lopta u polje 'pijetlova', duel između Kostadinova i Laurenta Blanca kojeg je Bugarin lako obišao i onda fantastičnim golom savladao Bernarda Lamu i rezultat je bio 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio šok i za jedne i druge s tim da su Bugari potom u Americi stigli do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas ta utakmica stoji kao jedna od najuzbudljivijih u povijesti kvalifikacija i nema šanse da je Blanc to izbrisao iz sjećanja, kao i prezime Kostadinov.

Zato je spomenuti navijač iznad Blanca stajao s Bugarovim dresom kako bi izazvao njegovu reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo