BRITANCI I AMERIKANCI TEŠKO OPTUŽILI RUSE: / 'Pokrenuli su zlonamjerne napade na Japan, žele sabotirati Olimpijske igre'

Image
Foto: Profimedia

Rusi su im uvratili na te optužbe

20.10.2020.
12:18
Profimedia
VOYO logo

Rusija je u utorak odlučno odbacila američke i britanske tvrdnje da je njena obavještajna služba pokrenula seriju zlonamjernih cyber napada na Japan koji imaju za cilj, između ostalog, sabotiranje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Velika Britanija je u ponedjeljak objavila da ruska vojna obavještajna služba (GRU) pokušava zlonamjernim cyber-napadima poremetiti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao odgovor

Britanski dužnosnici su rekl da je jedinica 74455 ruske vojne obavještajne agencije GRU provela operacije "cyber izviđanja" protiv organizatora igara, dobavljača logistike i sponzora.

Ruska novinska agencija RIA je objavila, pozivajući se na službeni izvor u ruskom velepolsanstvu u Washingtonu, sabotiranje da Moskva odlučno odbacuje optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poptuno je očigledno da puštanje takvih informacija nema ništa zajedničko sa stvarnosti i da im je cilj jačanje anti-ruskog raspoloženja u SAD-u i lova na špijune", izavio je neimenovani izvor u ruskom veleposlanstvu u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo