VELIKO PRIZNANJE / Bošković najbolji europski vaterpolist

Image

Hrvatski reprezentativac Miho Bošković proglašen je najboljim europskim vaterpolskim igračem u izboru Europskog plivačkog saveza u 2012. godini, dok je tu titulu u ženskoj konkurenciji odnijela Španjolka Anni Espar.

24.10.2012.
11:43
VOYO logo

Miho Bošković je dobio 36,7 posto glasova, dok je drugo mjesto pripalo vrataru hrvatske vaterpolo reprezentacije i najkorisnijem igraču olimpijskok turnira u Londonu Josipu Pavić sa 25 posto glasova.

Bošković i Pavić bili su članovi momčadi koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Londonu i turnir Svjetske lige u Kazahstanu u lipnju. Bošković, koji je 2007. bio s Hrvatskom bio svjetski prvak i 2010. europski prvak, već je jednom bio proglašen najboljim europskim vaterpolo igračem 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljom europskom plivačicom proglašena je Nizozemka Ranomi Kromowidjojo, a plivačem Francuz Yannick Agnel.

Agnel, aktualni olimpijski prvak na 200 metara slobodno i u u štafeti 4 x 100m slobodno sa 48,5 posto glasova pobijedio Mađara Daniela Gyurtu (42,4) i Francuza Florenta Manaudoua (4,5).

Kromowidjojeva, osvajačica zlatnog olimpijskog odličja na 50 i 100 m slobodno i u štafeti 4 x 100 m slobodno, sakupila je 60,6 posto glasova, drugoplasirana Francuskinja Camille Muffat je dobila 15,2 posto, a Litavka Ruta Meilutyte 13,6.

U daljinskom plivanju najboljim su proglašeni Nijemac Thomas Lurz i Mađarka Eva Risztov, a u skokovima u vodu Rus Ilja Zaharov i Talijanka Tania Cagnotto.

Natalija Iščenko proglašena je najboljom sinhronom plivačicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo