Kakva senzacija u režiji mladog Hrvata! Domaćin ostao u nevjerici!

Marin Čilić donio je 1-0 vodstvo hrvatskoj teniskoj reprezentaciji na gostovanju kod Poljske u Varšavi u ogledu 2. kola Prve skupine Davis Cupa.

4.4.2014.
18:34
VOYO logo

U prvom meču prvog dana, Čilić je savladao Michala Przysieznyja 6-1, 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 53 minute igre.

Međugorac je suvereno dominirao mečom od samog početka. Nakon lako dobivenog prvog seta u kojem je prepustio tek jedan gem svom suparniku u sljedeća je dva seta do breakova dolazio u devetim gemovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desetom gemu trećeg seta pri servisu za meč najviše se namučio, budući je bio suočen s 0-40, ali je nanizao pet poena i donio Hrvatskoj vrijedan bod.

Bio je to Čilićev prvi međusobni ogled u karijeri protiv 73. tenisača svijeta u kojem je ispalio 10 asova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Marina Čilića drugi je bod Hrvatskoj donio 17-godišnji Borna Ćorić koji je sa 2-6, 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 savladao Jerzyja Janowicza.

Ćorić je 295., a Janowicz 21. tenisač svijeta i nije potrebno posebno naglašavati koliki je 203 centimetra visoki Poljak bio veliki favorit uoči međusobnog ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je tako došao do najvažnije pobjede svoje karijere i doveo Hrvatsku na prag ukupne pobjede. Ćorić je dolazio do breaka prednosti na početku svih setova izuzev petoga, ali ih nije uspijevao zadržati u prvom i četvrtom setu.

U petom, odlučujućem setu, break je napravio u sedmom gemu za vodstvo 4-3, a kasnije je u desetom gemu bez izgubljenog poena na servisu došao do velikog slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janowicz je na kraju susreta napravio čak 65 neprisiljenih pogrešaka, ali to nimalo ne umanjuje vrijednost Ćorićeve pobjede koji je pokazao nevjerojatnu razinu psihološke stabilnosti za svoje godine.

"Mislim da je veoma bitna stvar u današnjem meču bila što sam izašao jako dobro od samog početka meča. Servirao sam, rekao bih, vrhunski. Možda ne toliko dobro sa postotkom prvog servisa, ali sa brzinom serve i sa ubačajem servisa kad je bilo jako bitno, mislim da sam to odradio vrhunski. Na reternu je naravno bio ključ pokušati vratiti koliko je god moguće nazad. Ali osjetio sam sredinog drugog seta da se lomio meč, gdje je on igrao dosta dobro i tu sam uspio podignuti svoj intenzitet igre. Mislim da sam odigrao jako dobar meč za prvi dan", kazao je Čilić nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu igra parova, a u nedjelju onda Čiliću predstoji ogled protiv najboljeg poljskog igrača Jerzyja Janowicza.

"Treba mu pokušati neutralizirati servis koliko je god moguće i naravno natjerati ga da igra iz što težih situacija. On je igrač takav koji voli igrati na dva, tri udarca i uvijek će potegnuti kada ima loptu za potegnuti. Danas sam servirao odlično i to će definitivno biti ključ u meču u nedjelju između nas dvojice. Nadam se sigurno da bih mogao doći do pobjede. Opet ponavljam, veoma je opasan igrač i veoma neugodan, posebno u dvorani. Ima izrazito dobar servis i moram biti pažljiv od početka meča do kraja i paziti na svaku moguću situaciju na terenu." Poljska - Hrvatska 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janowicz - Ćorić 6-2, 2-6, 5-7, 7-5, 4-6 Przysieszny - Čilić 1-6, 4-6, 4-6

Nakon prvog dana četvrtfinalnih ogleda Svjetske skupine Davis Cupa njemačka reprezentacija na pragu je pobjede protiv Francuske na gostujućem terenu u Nancyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u prvom meču dana Tobias Kamke savladao je Juliena Benneteaua sa 7-6(8), 6-3, 6-2, da bi potom 119. tenisač svijeta Peter Gojowczyk iznenadio favoriziranog Jo-Wilfrieda Tsongu i slavio u teških pet setova sa 5-7, 7-6(3), 3-6, 7-6(8), 8-6. U subotu će tako Francuska u igri parova tražiti pobjedu za ostanak u borbi za polufinale.

U Ženevi je nakon prvog dana ogleda između Švicarske i Kazahstana rezultat izjednačen na 1-1. Andrej Golubjev je iznenadio Stanislasa Wawrinku i slavio sa 7-6(5), 6-2, 3-6, 7-6(5), da bi stvari na početak vratio Roger Federer koji se lako obračunao s Mihailom Kukuškinom. Bilo je 6-4, 6-4, 6-2 za bivšeg svjetskog broja 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Napulju, u ogledu između Italije i Velike Britanije koji se igra na zemljanoj podlozi, rezultat nakon prvog dana je 1-0 za domaćine. Vodstvo im je donio Fabio Fognini koji je sa 6-4, 2-6, 6-4, 6-1 pobijedio Jamesa Warda. Drugi je meč između Andreasa Seppija i Andyja Murrayja prekinut kod vodstva Britanca 6-4, 5-5 zbog mraka. Meč će biti nastavljen u subotu uoči ogleda parova.

Davis Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan - Češka 0-2

Ito - Štepanek 7-6(5), 6-7(5), 1-6, 5-7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniel - Rosol 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 2-6

Francuska - Njemačka 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benneteau - Kamke 6-7(8), 3-6, 2-6

Tsonga - Gojowczyk 7-5, 6-7(3), 6-3, 6-7(8), 6-8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija - Velika Britanija 1-0

Fognini - Ward 6-4, 2-6, 6-4, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seppi - Murray 4-6, 5-5, prekid zbog mraka

Švicarska - Kazahstan 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka - Golubjev 6-7(5), 2-6, 6-3, 6-7(5)

Federer - Kukuškin 6-4, 6-4, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo