pad nogometne mafije / Blatteru i Platiniju potvrđena brutalna kazna: obojici suspenzija po osam godina!

Image
Foto: Patrick Seeger/DPA/PIXSELL

Šef FIFA-e i prvi čovjek UEFA-e dobili su zabranu sudjelovanja u bilo kakvim nogometnim aktivnostima u sljedećih osam godina

21.12.2015.
10:01
Patrick Seeger/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Etička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u ponedjeljak je donijela konačnu odluku glede kazne Seppu Blatteru i Michelu Platiniju.

Šef FIFA-e i prvi čovjek UEFA-e dobili su zabranu sudjelovanja u bilo kakvim nogometnim aktivnostima u sljedećih osam godina, i to zbog sumnjive isplate od 1,3 milijuna eura 2011. godine koje je Blatter dao Platiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su prethodno demantirala da su učinili išta loše iako je utvrđeno da je Platini 2011. uz odobrenje Blattera, uzeo dva milijuna eura od FIFA-e za rad bez valjanog ugovora na poziciji savjetnika predsjednika od 1999. do 2002. godine.

Osmogodišnje izbacivanje iz nogometa svakako je narušilo Platinijeve planove da 26. veljače 2016., umjesto odlazećeg Blattera, postane novi predsjednik svjetske kuće nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je najmanje što je 79-godišnji Blatter mogao dobiti nakon vladavine u FIFA-i od 1998. godine.

"Blatter se našao u sukobu interesa. Njegova tvrdnja da je riječ o usmenom dogovoru nije dokazana i odbijena je", objavio je Etički odbor FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter je dobio kaznu od 50 tisuća švicarskih franaka, a Platini 80 tisuća.

Njih dvojica su i ranije najavila da će, u slučaju bilo kakvih sankcija, odmah uložiti žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo