Posebni savjetnik / Blatterova 'desna ruka' kandidat za predsjednika FIFA-e

Image
Foto: footballiscominghome.info

Champagne je svojedobno bio Blatterova 'desna ruka', a proveo je 11 godina na visokim pozicijama u FIFA-i sve dok 2010. nije bio primoran otići.

17.1.2014.
14:13
footballiscominghome.info
VOYO logo

Jerome Champagne, 55-godišnji Francuz, objavio je danas da će se kandidirati za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), dok se sadašnji predsjednik Sepp Blatter, koji će u ožujku napuniti 78 godina, još nije izjasnio hoće li sudjelovati na izborima u lipnju 2015. i kandidirati se za svoj peti uzastopni mandat.

Champagne je svojedobno bio Blatterova 'desna ruka', a proveo je 11 godina na visokim pozicijama u FIFA-i sve dok 2010. nije bio primoran otići. Otad je posebni savjetnik zadužen za razvoj nogometa u kriznim područjima poput Kosova, Palestine, Izraela i Cipra. Prije dvije godine je Champagne objavio dokument u kojem izlaže kako FIFA mora promijeniti svoj način rada u 21. stoljeću, te kakva je budućnost međunarodnog nogometa. Champagne je karijeru počeo u diplomaciji, a živi u Zuerichu i veliki je navijač francuskog kluba St Etiennea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA ima više članica (209) od Ujedinjenih naroda, a Blatter je tek osmi predsjednik u povijesti čelne organizacije svjetskog nogometa. Blatterov zadnji mandat opterećen je brojnim skandalima i zataškavanjima korupcije, a najnoviji primjer su brojne afere prilikom izbora domaćina SP 2022. u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo