kuma vojnim pilotima / Blanka Vlašić kopirala Top Guna

Ne postoje se samostalni letač svaki dan, niti u goste dolazi najslavnija hrvatska atletičarka. Četvorica pilota helikoptera i isto toliko pilota sportskih aviona u vojnoj bazi Zemunik promovirano je u samostalne letače, a kuma im je bila Blanka Vlašić.

10.11.2011.
19:15
VOYO logo

U maniri prave pilotkinje, Blanka Vlašić suvereno se prošetala zemuničkom aerobazom.

Naime, slavna atletičarka je postala kuma cijeloj generaciji budućih vojnih pilota koji su odnedavno počeli samostalno letjeti.

"Odmah smo ja i moja prijateljica pomislile na Top Guna i Toma Cruisea u mladim danima, ali dobar je osjećaj ući u uniformu na jedan dan i praviti se da sam dio jedne ekipe", rekla je popularna atletičarka.

Ekipu čine osmorica pilota, četvorica su obučeni za upravljanje helikopterima, a ostali avionima.

"Stvarno poseban doživljaj ma koliko god ljudi tražili da se to opiše to se ne može opisati. To se jednostavno treba doživjeti", rekao je pilot Marko Novković.

Blanka je doista iskazala želju da to iskusi i na svojoj koži, no nisu joj dopustili. Ali ambiciozna kuma obećala je potruditi se i naučiti imena svih aviona, pa joj možda onda dopuste napraviti 'đir'.

Nakon upoznavanja i protokola Blanki u čast, zemuničkim nebom je preletio avion koji je zapečatio novorođeno sportsko vojno kumstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo