ANA ŠIMIĆ NA TREĆEM MJESTU / Blanka stigla do druge pobjede zaredom

Image
Foto: AP

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Glasgowu s preskočenih 1.96 metara, a time je stigla do druge pobjede zaredom u ovom natjecanju.

12.7.2014.
17:30
AP
VOYO logo

GLASGOW - Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis BlankaVlašić pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Glasgowu s preskočenih 1.96 metara, a time je stigla do druge pobjede zaredom u ovom natjecanju, bila je najbolja i u Parizu prije tjedan dana, te se sa 10 bodova izdvojila na vrhu redoslijeda visašica. Druga naša predstavnica Ana Šimić je sa 1.93m zauzela treće mjesto.

Vlašić je do 1.93m sve visine preskakala iz prvog pokušaja, kao i Amerikanka InikaMcPherson, dok je Šimić 1.93m preskočila iz trećeg pokušaja. Letvicu na visini 1.96m Šimić i McPherson su tri puta rušile, te je na zaletištu ostala samo Vlašić koja je u svom trećem pokušaju uspjela ostvariti novu pobjedu u Dijamantnoj ligi, svoju 14. u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po osiguranju pobjede Vlašić je podigla letvicu na 2.01 m čime bi izjednačila najbolji rezultat u svijetu ove sezone AneČičerove, ali nije bila uspješna.

Nakon pet natjecanja visašica ove sezone u Dijamantnoj ligi vodi Vlašić sa 10 bodova, druga je Šimić sa sedam, dok je treća Ruskinja MarijaKučina sa šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo