Blanka: Rekla sam Bojanu da mi ne laže!

Blanka Vlašić plasirala se u svoje peto finale visa na svjetskim prvenstvima. Od 2001. godine u Edmontonu propustila je samo finale u Helsinkiju, 2005. godine.

1.9.2011.
11:54
VOYO logo

"Računajući i finala na svjetskim dvoranskim prvenstvima, dosta se je toga nakupilo. Nakon probnog skoka rekla sam sebi – što ti uopće radiš ovdje. Pogledala sam prema treneru Bojanu Marinoviću. On mi je rekao da je sve u redu, da skok dobro izgleda. Samo sam mu rekla da me ne laže jer to nije bila istina", rekla je Blanka.

S obzirom na to da je u Južnu Koreju došla u posljednji trenutak razmišljajući da zbog ozlijede mišića, koljena i na kraju Ahilove tetive odustane, pomišljali smo da uopće neće ni proći zahtjevne kvalifikacije. Kad ono, sasvim suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka je izašla na četiri visine i sve četiri preskočila bez problema, kao u svojim najboljim danima. Od ta četiri skoka tri su bila ili preko dva metra ili tu negdje blizu.

"Kako se budila Hrvatska, tako sam se budila i ja", rekla je Blanka misleći na vremensku razliku. Naime, kvalifikacije visa počele su u 3.45 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji skok za finale bio je negdje oko pet ujutro po našem vremenu, baš u uru kada se budim u Splitu".

Nakon odlično odrađenih kvalifikacija vratilo se raspoloženje, vratio se osmijeh na lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bole me oba koljena, jedva sam sišla niza stube do mix zone. Boli me i Ahilova tetiva. Nisu to strašni bolovi, ali boli. No nema veze, ja sam u finalu", zaključila je naša najbolja atletičarka.

Usain Bolt u noći na petak počet će popravni ispit na SP-u u Južnoj Koreji. Na 200 metara apsolutni je favorit. No, bio je favorit i na 100 metara, ali ga je pogrešan start koštao diskvalifikacije i sigurnog zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolt si neće dopustiti dvije velike pogreške na jednom natjecanju. Zajedno smo trenirali ovih nekoliko dana i sada se, nakon šoka, već smirio. Ove sezone nisam bio dobar na 200 metara, ali tko zna, u finalu je ponovo sve moguće", rekao je Yohan Blake, svjetski prvak na 100 metara.

Usain Bolt nije pobijeđen na 200 metara od 2007. godine, kada je bio treći u Bruxellesu 14. rujna, a iste godine izgubio je i u finalu SP-a u Osaki od Tysona Gaya. U posljednje četiri godine nanizao je 16 pobjeda na 200 metara, postigao je svjetski rekord (19.19 sekundi), no lani je najbrže trčao 19.56, a ove godine 19.86 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je vjerovati da bi sada mogao postići svjetski rekord. Cilj mu je samo osvojiti zlato, pa makar i u najsporijoj utrci ove sezone", rekao je Michael Johnson, legendarni američki sprinter koji ima treći rezultat svih vremena - 19.32.

"Bio sam godinama uvjeren da me nitko ne može nadmašiti. A onda se pojavio Munja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da će Boltu glavni suparnici na 200 metara biti prvi i drugi sa stotke, Yohan Blake i Walter Dix.

"Budimo ozbiljni, sada neće biti pogreške i Bolt će biti prvi! Ja sam svoj cilj ispunio srebrom na 100 metara", istaknuo je Dix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale na 200 metara je u subotu. Valjda će za vikend i stadion napokon biti pun. Ne gleda se Bolta svaki dan.

"Ulaznice nisu skupe, lošija mjesta stoje 30 dolara, a najskuplja 850 dolara. Problem je što Južna Koreja nema dobrih atletičara i atletičarki pa je zanimanje za SP znatno manje", rekla je jedna od volonterki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinja Olga Kanjišina (26) osvojila je treću zlatnu medalju u hodanju na 20 kilometara.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201108300394006 arti-201108310286006 arti-201108280264006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo