TAJNO PRODAVAO IGRAČE / Bivši zatvorenik postao predsjednik nogometnog saveza

Image
Foto: nostalgieguinee

Gvinejski nogometni savez dobio je novog predsjednika. To je Salif Camara, koji je izabran na tu dužnost tijekom vikenda u Conakryju.

22.8.2011.
21:14
nostalgieguinee
VOYO logo

U lokalnim razmjerima poznati biznismen, iznenađujuće je dobio 72 od ukupno 118 glasova na izborima za novog predsjednika. Njegov glavni protukandidat Bruno Bangoura, koji je slovio za favorita, dobio je 44 glasa. Treći kandidat Thierno Thiangui Diallo, vlasnik dvaju nogometnih klubova u Gvineji, nije imao šanse...

Ovo je prvi puta da su se u ovoj zapadnoj afričkoj zemlji vodili slobodni, pošteni i mirni izbori za predsjednika saveza. Zapravo je u pitanju uspjeh reformi koje je proveo novi ministar sporta, bivši nogometni reprezentativac Gvineje Titi Camara, koji je preuzeo ured u prosincu.

Zanimljivo je da je Salif Camara nakon toga bio optužen za tajnu prodaju lokalnih nogometaša u strane klubove. Zbog toga je proveo dvije godine u zatvoru! Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je, pak, tada suspendirala Gvineju iz svih natjecanja na period od 24 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo