BIVŠI MODRIĆEV TRENER SJETIO SE ZANIMLJIVE ANEGDOTE VEZANE ZA HRVATA: / 'Kad sam im to rekao, mislili su da sam prošvikao'

Image

Za dva dana mogao bi postati apsolutni rekorder Vatrenih

25.3.2021.
20:16
VOYO logo

Kapetan LukaModrić u srijedu navečer izjednačio se po broju nastupa za Vatrene s DarijomSrnom. Trenutačno su na 134 nastupa, međutim Modrić bi već u subotu protiv Cipra mogao postati rekorder.

Veznjak Real Madrida debitirao je, inače, za reprezentaciju 1. ožujka 2006., protiv Argentine u Baselu. Tada 20-godišnjeg Modrića u reprezentaciji je dočekao Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta utakmica s Argentinom je pokazala da je zasluženo već bio tu. Dobio je priliku od prve minute, mislim da ju je opravdao i u nastavku se to i vidjelo. Mi mu nismo trebali ni davati savjete kada je već tada sve odrađivao racionalno i profesionalno tako da nije bio ni problematičan, niti je bio neki da ga se moralo puno usmjeravat", rekao je Leko za RTL.

Ubrzo nakon tog debija, Modrića je u ruke dobio Branko Ivanković koji je preuzeo Dinamo. U dvije sezone za pamćenje postao je ikona i kapetan Modrih, ali i reprezentacije. Do rekordnog transfera u Tottenham 2008., Modrić je od 15 mogućih utakmica za Hrvatsku odigrao njih 13 po 90 minuta. Koliki je Luka bio potencijal, Ivanković je znao već ususret utakmici s Werderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Pitali su me vaši kolege, tko je bolji? Diego ili Modrić. Diego koji je bio u optimalnoj formi, brazilski reprezentativac, najbolji igrač Werdera, kasnije je išao u Juventus. Ja sam rekao da je Modrić bolji igrač i da će biti bolji igrač. Naravno, kolege novinari, ne naši, već oni iz Werdera malo su me čudno gledali, mislili su da je trener prošvikao. Vidljivo je bilo da je ekstremni talent. Samo je bilo pitanje nas trenere hoćemo li mu taj talent zagušiti ili mu dati da eksplodira na najbolji mogući način", kazao je Ivanković za RTL.

Image
Foto: PIXSELL

06.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Trener Dinama Branko Ivankovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Preko Tottenhama, zaradio i transfer u Real Madrid. Nizali su se nastupi za reprezentaciju, a 2016. kapetansku traku naslijedio je od Darija Srne kojeg je baš sinoć dostigao na vječnoj ljestvici. U sve je ugradio i 16 golova. Modrić je sudjelovao na šest velikih natjecanja. Naravno, sve najbolje dogodilo se 2018. u Rusiji kada je s Hrvatskom uzeo svjetsko srebro, postao najbolji igrač Svjetskog prvenstva, najbolji igrač svijeta i Europe i osvajač Zlatne lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako su svi čekali što će biti nakon Ronalda i Messija, Luka se tu ugurao maestralno i apsolutno zasluženo. Jer nije lako ni s 18 otići u Zrinjski u onu ligu pa vratiti se ovdje pa te opet ne prepoznaju pa u Inter malo pa napraviti sve te korake koje je napravio i zato vjerujem da su mu sve te nagrade i puno draže, a viceprvak s Hrvatskom za koju igra i za koju će igrati dok god može hodati i biti koristan, da mu je nešto najdraže", poručio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo