BIVŠI KOSTELIĆEV RIVAL OKONČAO KARIJERU: / 'Mislio sam da bih se mogao oprostiti pod vlastitim uvjetima. Nažalost, nije bilo suđeno...'

Image

Čak pet puta osvajao Mali kristalni globus za najboljeg veleslalomaša

13.2.2021.
22:24
VOYO logo

Trofejni američki skijaš, 36-godišnji Ted Ligety odlučio je okončati svoju karijeru nešto ranije od planiranoga zbog ozljede leđa.

Ligety, koji je tijekom bogate karijere osvojio pet naslova svjetskog prvaka te dva naslova olimpijskog pobjednika, planirao je završiti karijeru nastupom u svojoj omiljenoj disciplini veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo za šest dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam najjači išijas u životu. Ne znam što ga je aktiviralo. Magnetska rezonanca je pokazala kako su mi pomaknuta dva diska te kako ne mogu sigurno skijati", objavio je Ligety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligety je osvajao olimpijska zlata u kombinaciji u Torinu 2006., kada je završio ispred Ivice Kostelića, te u veleslalomu u Sočiju 2014. Na svjetskim prvenstvima osvojio je tri zlata u veleslalomu 2011., 2013. i 2015., a 2013. je bio zlatni još u kombinaciji i superveleslalomu.

Usto je Ligety čak pet puta osvajao Mali kristalni globus za najboljeg veleslalomaša sezone u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam uzbuđen zbog činjenice kako bih se mogao oprostiti pod vlastitim uvjetima. Nažalost, nije bilo suđeno, moja su leđa rekla kako su ona gazda", dodao je Ligety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo