iz perspektive herr otta / Bivši izbornik koji je igrao s Englezima poručuje: 'Moramo biti strpljivi, naša prednost je na krilima'

Image
Foto: Thinkstock/STR-3928/PIXSELL

Umirovljeni trener bogatog rezimea bio je idealan sugovornik za najavu večerašnje utakmice - Otto Barić s Englezima je odmjerio snage na EURO-u 2004.

11.7.2018.
15:30
Thinkstock/STR-3928/PIXSELL
VOYO logo

"Englezi su fizički spremniji od nas, u to nemojte sumnjati!", naglašava Otto Barić uoči polufinalnog sraza Svjetskog prvenstva, pri čemu posebno ističe dva produžetka više koji su iscrpili Vatrene, što na fizičkoj, što na mentalnoj razini.

Umirovljeni trener bogatog rezimea bio je idealan sugovornik za najavu večerašnje utakmice - Otto je s Englezima igrao na EURO-u 2004. U posljednjem kolu iznimno zahtjevne skupine morao je pobijediti, Hrvatska je i povela, no Tri lava su na krilima tada 18-godišnjeg Waynea Rooneya i iskusnog Paula Scholesa slavila s 4:2. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je 14 godina kasnije, kaže nam Otto, prilično drukčija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je iskustvo na našoj strani, a ono je vrlo bitan faktor. Samo u zadnje dvije godine, od EURO-a 2016. do SP-a u Rusiji, vidimo veliku promjenu na našoj reprezentaciji koja sad zrači neopisivom zrelošću."

Otto ne sumnja kako će Engleska napasti - to je sastavni dio njihovog nogometnog identiteta i filozofije, bez obzira na protivnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je najbolje malo pričekati Engleze. Oni mogu i moraju napasti, to su fizički strahovito moćni igrači. Tu se otvara prostor za naša krila koja će nakon oduzete lopte predstavljati najveću opasnost za englesku obranu."

Usprkos svim problemima s ozljedama, Otto podvlači kako vjeruje u Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je u pet utakmica pokazala da je kohezija u momčadi savršena, da su dobro vođeni, vjerujem u prolaz i od srca im želim sreću!"

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo