Tabu tema / Bivši igrač Manchester Uniteda tvrdi: 'U svakom nogometnom klubu, najmanje su dvojica igrača homoseksualci'

Image

Ova tema je izuzetno osjetljiva u vrijeme kad se deklarirani gay nogometaši u profesionalnom nogometu mogu prebrojiti na prste jedne ruke no Evra se nije libio govoriti o njoj.

12.1.2022.
22:29
VOYO logo

Patrice Evra, bivši nogometaš Manchester Uniteda i Juventusa, je u svjetskom nogometu ostavio golem trag tijekom gotovo dvadeset godina karijere, a nakon što se umirovio i dalje je sveprisutan u medijima te nerijetko istupa govoreći o osjetljivim temama.

Nekadašnji lijevi bek francuske reprezentacije je tako u intervjuu koji je dao za Le Parisien u utorak progovorio o izazovima s kojima se homoseksualni igrači suočavaju u svijetu nogometa. Ova tema je izuzetno osjetljiva u vrijeme kad se deklarirani gay nogometaši u profesionalnom nogometu mogu prebrojiti na prste jedne ruke no Evra se nije libio govoriti o njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nogometnom svijetu, jednostavno sve je potpuno skriveno i zatvoreno. Kad sam bio u Engleskoj, klub je doveo osobu koja nam je govorila o homoseksualnosti i neki od mojih suigrača su se usprotivili tvrdeći da se to kosi s načelima njihove religije. Govorili su 'ako postoji homoseksualac u klubu on mora otići", istaknuo je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se u tom trenutku ne samo suprotstavio homofobiji u svlačionici već i shvatio s čim se njegove kolege druge seksualne orijentacije svakodnevno suočavaju. Evra je kazao kako su mu se pojedini suigrači otvorili po tom pitanju i priznali mu svoje seksualno opredjeljenje.

"Budimo iskreni, u svakom klubu najmanje su dva igrača su gay, ali ako to priznaju u nogometnom svijetu za njih više nema mjesta", kazao je Evra u razgovoru za La Parisien.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo