tragičan kraj / Bivša svjetska veslačka prvakinja i srebrna olimpijka preminula od raka maternice u 33. godini

Image
Foto: AP Images

Tait je nastupila na trima olimpijskim igrama, a srebro u Londonu osvojila je u čamcu s Kate Hornsey. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2005. godine kao članica osmerca

3.3.2016.
9:28
AP Images
VOYO logo

Bivša svjetska veslačka prvakinja i osvajačica srebrne medalje u dvojcu na pariće na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012., Australka Sarah Tait preminula je u četvrtak u dobi od 33 godine, a bolovala je od raka maternice, objavio je Australski olimpijski odbor.

Tait je nastupila na trima olimpijskim igrama, a srebro u Londonu osvojila je u čamcu s Kate Hornsey. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2005. godine kao članica osmerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je 2009. godine po prvi puta postala majka, osvajanjem srebra u Londonu postala je prva australska veslačica s olimpijskom medaljom nakon poroda.

"Sarah je bila iznimno talentirana veslačica koja nas je prebrzo napustila. Njezino je naslijeđe pokazatelj mladim ženama kako mogu biti i majke i vrhunske sportašice", rekao je predsjednik Australskog olimpijskog odbora John Coates.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo