Bilo bi najbolje da Zagreb spasi Pešića

Image

Igra koju je naša mlada reprezentacija pokazala u subotu protiv Rusije bila je primjerena objektu u kojem se igralo.

28.12.2008.
21:28
VOYO logo

Arena je stvarno spektakularna a naša je momčad spektakl popratila odličnom igrom i pobjedom nad Rusijom, koja je u svakom slučaju bila kompletnija nego Hrvatska. Nedostajao joj je tek prvi vratar Kostigov, ali pitanje je koliko je i on nedostajao, ne znam je li ozlijeđen ili je nešto drugo u pitanju.

Pobijediti Ruse tako lagano, s tako visokom razlikom, i to u postavi koja je gotovo istovjetna onoj koja je igrala u Grazu, pokazuje da imamo razloga vjerovati u budućnost. Sad se vidi da one dobre igre u Grazu nisu slučajnost. Ne zaboravimo da su ti isti dečki deklasirali jaki Egipat, da su pobijedili tamo i domaćina Austriju. OK, Austrija nije velesila, ali kada dolaziš s novim sastavom onda ti je svaka utakmica izazov. Ne zaboravimo da su bili blizu pobjede i protiv moćnih Danaca i zato ova zadnja pobjeda nad Rusijom više nije slučajnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljen sam kako igraju lagano, dobro, vrlo pametno, kao da imaju puno više iskustva. Odlično kontroliraju rezultat, što nije jednostavno, pogotovo protiv Rusa koji u svom sastavu imaju igrače s nekoliko velikih natjecanja iza sebe - Igropulo, Rastvorcev, Kamanjin, Ivanov...

Mnoge je iznenadio mladi vratar Pešić. Imao je dosta obrana, neke su mu poništene zbog penala ili prekršaja, no dobro se postavljao. Pešić za mene nije iznenađenje. Ljetos je na Europskom prvenstvu juniora u Rumunjskoj fantastično branio i vjerojatno bi bio najbolji vratar prvenstva, ali nismo uspjeli proći prvi krug pa nije bio u konkurenciji. Zaslužio je poziv, odličan je izvana i sa šest metara, a još mora popraviti reakciju na udarce s krila. Mlad je, ima vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je Zagreb pogriješio kad ga nije doveo, a loše je i za njega što je završio u Veszpremu. Tamo ne brani, a još uz sebe ima prvog vratara Perića koji ne trpi konkurenciju i ne želi izaći s terena ni na +10. Bilo bi mu pametno da ode, pogotovo jer će mu tamo doći i mađarski reprezentativac Fazekas. I zato bi najbolje bilo kad bi ga uzelo Croatia osiguranje.

Alilović će biti prvi vratar, bez sumnje, a mislim da je kombinacija s Pešićem idealna. Alilović brani opuštenije kad mu je Pešić na klupi, zna da ga Lino neće mijenjati nakon prve pogreške. Usto, Mirko već ima nekoliko velikih natjecanja iza sebe, nema više respekt prema najvećim svjetskim igračima, a još brani u španjolskoj ligi koja je uz njemačku najjača. Dakle, za vratare se ne moramo brinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo