REPREZENTATIVNE PRIPREME / Bilić pomladio momčad od koje se oprostio Križanac

Image

Izbornik je u reprezentaciju pozvao hajdukove braniče Strinića i Buljata, dok se Križanac oprostio zbog čestih ozljeda i bolova u leđima.

4.5.2010.
17:23
VOYO logo

Hajdukovi braniči Ivan Strinić i Jurica Buljat pozvani su u hrvatsku reprezentaciju za predstojeće pripremne utakmice s Austrijom 19. svibnja u Klagenfurtu, s Walesom 23. svibnja u Osijeku i u Tallinu s Estonijom 26. svibnja.

Za pripremne utakmice u Klagenfurtu, Osijeku i Tallinu izbornik Slaven Bilić je pozvao i nedovoljno oporavljene vratare Vedrana Runju i Stipu Pletikosu, ali neće moći računati na također ozlijeđene Niku Kranjčara i Ivicu Križanca, koji je u razgovoru s Bilićem izrazio želju za oproštajem s reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš glavni cilj su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012 i sve smo podredili ambiciji da se plasiramo. Iako ovo razdoblje u svibnju izgleda nevažno, radi se o ključnim utakmicama za pripreme budući da imamo još samo jedno kratko okupljanje u kolovozu. Sva tri protivnika su vrlo ozbiljna i očekujem jako puno od tih utakmica", kazao je izbornik Bilić, koji je dodao kako su hajdukovci Strinić i Buljat poziv zaslužili odličnim igrama u proljetnom dijelu prvenstva.

Također, kako mlada reprezentacija 19. svibnja u Varaždinu igra izlučnu utakmicu za EP U-21 protiv Slovačke, Bilić će izborniku U-21 selekcije Draženu Ladiću ustupiti Dejana Lovrena, Nikolu Kalinića i Ivana Rakitića. Oni neće igrati u Klagenfurtu, ali će se reprezentaciji pridružiti u ostalim susretima, kao i vjerojatno još trojica članova mlade selekcije - dinamovci Milan Badelj i Tomislav, te Domagoj Vida iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve dvije pripremne utakmice Hrvatske u svibnju propustit će i Ivica Olić i Danijel Pranjić, koji s Bayernom igraju finale Lige prvaka, a moguće i još uvijek ozlijeđeni Vedran Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo