odbacio stereotipe / Bilić objasnio Englezima: 'Hrvati nisu rasisti, a ispade režiraju zbog slave na Youtubeu'

Image
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL

Iako se HNS zbog sve učestalijih incidenata u posljednje vrijeme sve češće nalazi pod paljbom, Slaven je stao u obranu prve nogometne institucije u Hrvatskoj

30.7.2015.
16:12
Adam Davy/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener engleskog prvoligaša West Ham Uniteda Slaven Bilić prokomentirao je za britanski Independent učestale incidente koje hrvatski navijači izazivaju na nogometnim utakmicama. 

Suprotno brojnim tvrdnjama koje se šire u inozemnim krugovima, Bilić je izjavio kako hrvatski navijači nisu rasisti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da je riječ o rasistima. Oni to rade toliko da nešto naprave, jer u današnje vrijeme ljudi na taj način dolaze do slave. Takav potez garantira im mjesto na YouTubeu te postaju heroji za određenu grupu ljudi", izjavio je Slaven. 

Posebno je reagirao na stereotipne tvrdnje kako su hrvatski navijači rasisti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki mediji su ustvrdili kako su navijači u Hrvatskoj rasisti. Mi nismo rasisti, sve smo osim toga. Tu se radi o desetak, najviše stotinu pojedinaca koji rade takve incidente."

Iako se HNS zbog sve učestalijih incidenata u posljednje vrijeme sve češće nalazi pod paljbom, Slaven je stao u obranu prve nogometne institucije u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS nije kriv za takve stvari. Splićanin sam i Hrvat, i znam da se naš savez trudi da riješi te stvari, no nemoguće je spriječiti nekoga da viče s tribina", zaključio je Bilić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo