iskeširat će 32,5 milijuna funti / Benteke na putu prema Liverpoolu: postat će drugo najskuplje pojačanje u povijesti

Image
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Prodajom Sterlinga u City, na Liverpoolovom računu našlo se dovoljno novca za ispunjenje vrlo visokog odštetnog zahtjeva što ga je postavila Aston Villa

17.7.2015.
10:45
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Belgijski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Aston Ville Christian Benteke trebao bi postati drugo najskuplje plaćeno pojačanje u povijesti Liverpoola, nakon što je Brendan Rodgers pristao platiti 32,5 milijuna funti odštete koju je postavio klub iz Birminghama, prenose britanski mediji.

Prodajom Raheema Sterlinga u Manchester City, na Liverpoolovom računu našlo se dovoljno novca za ispunjenje vrlo visokog odštetnog zahtjeva što ga je postavila Aston Villa za potencijalne kupce 24-godišnjeg belgijskog napadača, rođenog 1990. godine u Kongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benteke je u Premier ligu stigao 2012. iz Genka, a Aston Villa je belgijskom prvoligašu platila 7 milijuna funti odštete. Belgijac je za Aston Villu imao 101 službeni nastup u kojima je 49 puta tresao suparničke mreže. U prošloj sezoni odigrao je 29 utakmica u Premier ligi, a 13 puta se upisao među strijelce. Od 2010. godine je stalni član belgijske reprezentacije za koju je u 24 nastupa postigao sedam pogodaka, ali je zbog ozljede propustio prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Prijeđe li Benteke s Villa Parka na Anfield, postat će drugi najskuplje plaćeni igrač u povijesti Liverpoola i naćši se ispred ovogodišnjeg pojačanja, Brazilca Roberta Firmina, za kojeg je odšteta iznosila fiksnih 21 milijun funti, uz moguće dodatnih osam milijuna ovisno o ostvarenim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je skuplje platio samo dolazak Andyja Carrolla iz Newcastlea 2011. godine, za kojeg je tada izdvojio nevjerojatnih 35 milijuna funti. Na toj se listi nalazi i budući Bentekeov suigrač Dejan Lovren. Za prošlogodišnji prijelaz hrvatskog reprezentativca iz Southamptona "crveni" su platili fiksnih 16 milijuna funti, uz mogućnost da odšteta naraste do 20 milijuna, što ovisi o ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo